Nieuws Horeca

Zo verschillend gaat horeca om met de verplichte sluiting

Coronafeestjes, die horeca gisteravond nog organiseerden. Koninklijke Horeca Nederland dat daar keihard op reageerde. Oplossingen voor de komende vier weken, zoals die van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. Of de maatwerkhulp die Heineken horecaondernemers biedt. Hier vind je alles over horeca sinds de persconferentie-Rutte.

Van onze redactie 15 oktober 2020

Zo gaan Jonnie en Thèrése Boer (Librije) de komende vier weken in

Ze waren al even bezig om online wijn- en spijscursussen te ontwikkelen, maar nu de gedeeltelijke lockdown is ingegaan, komt die eerste kookcursus van driesterrenchef Jonnie Boer aanstaande zaterdag wel heel goed uit. En dat vinden blijkbaar ook veel hobbykoks en smulpapen, want er zijn al 300 pakketten verkocht, aldus Thérèse Boer. Laat je inspireren door hun oplossing voor op z'n minst de komende vier weken.

Hoe Heineken maatwerk gaat bieden aan horecaondernemers

De verplichte vier weken sluiting binnen de nieuwe coronamaatregelen is natuurlijk een bittere pil voor ondernemers, maar ook voor leveranciers en huurbazen, zoals Heineken. Marc Josephus Jitta, horecadirecteur Heineken Nederland, licht toe hoe zij de horecaondernemers benaderd hebben en met welke aanpak. Dat lees je in dit interview.

Won Yip: 'Loonoffer is een kwestie van tijd'

,,Ik heb van tevoren voorspeld dat de gevolgen niet mega zullen zijn, maar giga. En helaas ga ik vooralsnog gelijk krijgen.” Horecaondernemer Won Yip geeft zijn visie op de toekomst. ,,We verliezen november, maar houden dan nog zicht op de maand december. Dat is doorgaans een goede maand voor de horeca. Een maand die we onder normale omstandigheden nodig hebben om de stille maanden hierna op te kunnen vangen.”

Het is crisis en dus... neem je een cateringbedrijf over

En wat te denken van Annabel en Liselotte van Kuijk, die nu juist voor zichzelf te beginnen. Begin september namen de zusjes het cateringbedrijf Meisjes met Smaak over. De chaos van de crisis heeft de vrouwen een gouden kans geboden. Waarom ze dat ook zelf vinden, lees je hier.

Koninklijke Horeca Nederland: 'Dit is exces en is niet dé horeca'

Woedend zijn ze, bij Koninklijke Horeca Nederland. De 'we-moeten-sluiten-feestjes' gisteravond in tal van horeca, en vooral die in Den Haag, het kán niet door de beugel. ,,Het doet afbreuk aan de warme steun die gisterenavond in het Tweede Kamerdebat - slechts een paar meter verderop - werd uitgesproken voor de sector. Dit is een exces en is niet dé horeca. De horeca huilt", stelt KHN in een reactie. Die kun je hier lezen.

En als er iemand daar over baalt en zich doodschaamt is het eigenaar John Prins van Luden in Den Haag wel., want daar reageerde KHN vooral op. ,,Ik heb drie keer tevergeefs gemaand om te gaan zitten en de muziek uit te laten zetten. Hooguit zes minuten heeft het geduurd en dan neem ik het ruim.” Hier lees je zijn verhaal over de gebeurtenissen van gisteravond.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.