Podcast

Boodschap persconferentie aan ondernemers helder? Experts reageren op Kuipers

De eerste persconferentie van minister Kuipers vanuit een andere invalshoek: Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD Regio, en Patrick Wessels, consumentenpsycholoog, reageren. Over de nieuwe aanpak en of 'de boodschap', ook voor ondernemers, duidelijk werd overgebracht.

Laatste update: 16 februari 2022 21:00

Kuipers presconferentie tegel

Foto: ANP.

Van onze redactie 16 februari 2022

De openingsboodschap van zorgminister Kuipers bij de persconferentie - het land gaat weer open - vond consumentenpsycholoog Patrick Wessels sterk, misschien wel te sterk. ,,Dat er nog basisadviezen gelden, geen handen schudden, afstand houden, dat heeft niemand meer gehoord denk ik.”

'Volstrekt onduidelijk waarom versoepelingen niet in één keer kunnen'

De drietrapsraket aan versoepelingen vindt Wessels een zwaktebod. In de radio-uitzending (hierboven terug te luisteren) zegt hij onder meer: ,,Je merkte dat in de vragen van jounalisten, het is volstrekt onduidelijk waarom dit niet gelijk kan allemaal. Communicatie-technisch vond ik het een zwakke manier om het allemaal te vertellen.” Eén groot compliment voor Kuipers: dat hij eerlik en duidelijk aangaf wat hij niét wist. ,,Hoop dat politici daarmee doorgaan. Als ze het niet weten, zeg het dan ook maar."

Luister ook naar de reactie van horecaondernemer Won Yip op de persconferentie=Kuipers, via deze link: Won Yip: 'Dossiers 'Groningen' en 'Toeslagenaffaire' zijn nog niets vergeleken met dit coronabeleid'

'Ik mis nu een vergezicht'

Dat vindt ook Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD Regio. ,,Ik denk dat het wel goed is om vaker tegen elkaar te zeggen ‘ik weet het niet’, als we iets niet weten.” Juist over dat wat Kuipers niét wist, daar is Van den Bosch het meest positief over. ,,Hij is een vakminister, dat weet iedereen, dus hij hoeft niet alles buiten zijn vakgebied te weten.”

Bij deze persconferentie stond Kuipers er alleen voor; voor het eerst sinds het uitbreken van corona was premier Rutte niet aanwezig. In de radio-uitzending (hierboven terug te luisteren) vertelde Van den Bosch daar onder meer over: ,,Eén woordvoerder vond ik op zich wel verfrissend, maar als we inderdaad naar een soort van afsluitend moment gaan in maart, moet Rutte er wel staan. Tijd dan voor een toespraak waarin hij vertelt over waar we naartoe gaan. Ik mis nu een vergezicht, het is wel heel clean zo.”

Luister ook naar de reactie van ONL-voorzitter Hans Biesheuvel op de persconferentie-Kuipers, via deze link: Hans Biesheuvel (ONL): 'Het vertrouwen moet terug. Dat begint met een helder, eerlijk en stabiel beleid'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details