Nieuws Maatregelen

Handhavers sluiten skateshop Haarlem, want winkel was open

Handhavers van de gemeente Haarlem hebben zaterdagmiddag skateshop Revert '95 van Jeroen Blankevoort gesloten. De sloten van de winkel zijn vervangen. De ondernemer hield zijn deuren open, omdat hij geen andere manier zag om de winkel draaiende te kunnen houden. En als statement tegen de huidige coronamaatregelen.

Bron: NH Nieuws 9 januari 2022

Lockdown winkel gesloten skateshop jeroen blankevoort

,,Ik sta perplex, dat dit zo extreem wordt aangepakt. Ook andere ondernemers die ik heb gesproken, geloven niet dat dit in Haarlem kan gebeuren. Ik wil heel graag deze draconische maatregel snel bespreken met de burgemeester om onze kant van het verhaal toe te lichten," stelt ondernemer Jeroen Blankevoort.Foto's: NH Nieuws.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG: Persconferentie Rutte-Kuipers 25 januari: wat houden de versoepelingen precies in?

,,Het is achterlijk, dit is echt buiten alle proporties", reageert Jeroen Blankevoort bij NH Nieuws op de gedwongen sluiting van zijn winkel. ,,Des te meer reden dat we ons als ondernemers moeten mobiliseren, dit beleid is echt te idioot voor woorden."

Zaterdagochtend kwam er al een handhaver langs om te kijken of Jeroen zich aan de regels hield. De Haarlemmer legde aan NH Nieuws uit waarom hij ervoor kiest om zijn zaak open te houden, met alle maatregelen zoals afstand houden en het dragen van mondkapjes. ,,De tegemoetkomingen van de overheid zijn nu nog slechter. Er zit geen vet meer op de botten, we moeten wel. De kachel moet letterlijk blijven branden." Leveringen komen rijkelijk laat, maar moeten wel betaald worden. De huurrekening van december was voor hem twee keer zo hoog door alle prijsstijgingen.

Lees hier het volledige artikel en bekijk de video.

Lees ook: INretail, KHN en MKB-Nederland hebben indruk dat OMT land runt

Blankevoort wil in overleg met burgemeester Haarlem

Volgens een woordvoerder van de gemeente Haarlem heeft Jeroen niet geluisterd naar de waarschuwing van handhaving om geen klanten meer in zijn winkel binnen te laten. Daarop heeft de burgemeester besloten om de skatewinkel te sluiten zolang de coronamaatregelen bepalen dat winkels dicht moeten zijn. Ze geeft aan dat Jeroen bezwaar kan aantekenen tegen de gedwongen sluiting en dat er dan een gesprek met de gemeente zal volgen.

Dat laatste zal Jeroen zeker doen. Hij is boos en ongelooflijk teleurgesteld. ,,De gemeente laat zien dat ze een zero-tolerancebeleid uitvoert, waarbij wij als afschrikvoorbeeld worden gebruikt naar andere ondernemers. Mijn webshop runde ik ook vanuit de winkel, dus daar heb ik nu ook niks meer aan. Ik sta perplex, dat dit zo extreem wordt aangepakt. Ook andere ondernemers die ik heb gesproken, geloven niet dat dit in Haarlem kan gebeuren. Ik wil heel graag deze draconische maatregel snel bespreken met de burgemeester om onze kant van het verhaal toe te lichten."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws