Nieuws Maatregelen

Nog geen akkoord Europees steunfonds op eerste uitbetaaldag reisvouchers

Het is vandaag de eerste verplichte uitbetaaldag van de reisvouchers sinds de coronacrisis. En dat is verplicht, stelt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Voor reisorganisaties die niet kunnen uitbetalen beloofde het kabinet een fonds dat er nog niet is.

Van onze redactie 13 maart 2021

Schiphol corona luchthaven

Archieffoto: ANP.

Reisorganisaties kunnen geannuleerde vakantiereizen omzetten in een tegoedbon, waarmee de klant recht krijgt op een nieuwe reis of geldteruggave, en zijn dan verplicht om uiterlijk binnen een jaar min een dag geld uit te keren. Om met de teruggave te helpen, beloofde het kabinet in december een fonds van 400 miljoen euro.

Steunfonds ligt nog ter goedkeuring bij Europese Commissie

Organisaties die onvoldoende geld in kas hebben om de vouchers uit te betalen, zoals volgens NOS-bronnen Corendon betreft, kunnen hier aanspraak op maken, maar: het fonds is er nog niet. Dat ligt op dit moment nog ter goedkeuring bij de Europese Commissie.

Lees ook: Reissector kan kosten repatriëring en annuleringen niet verhalen

Boekingssite Zoover: ruim 3500 vouchers uitbetaald, zo'n 5 miljoen euro

Zoover-ceo Judith Eyck vertelt dat haar bedrijf intussen alle vouchers heeft terugbetaald. ,,Dat was vorig jaar moeilijk, daar kwamen toen de reisvouchers voor, maar inmiddels hebben wij alle reizigers hun geld terug kunnen geven in het geval van annulering." Volgens Eyck gaat het om een bedrag van ruim 5 miljoen euro en betreft het ruim 3500 reisvouchers.

Lees ook de blog van Elske Doets, ceo Doets Reizen: Het toerisme van de toekomst? Diep reizen, dichter bij huis

Doets Reizen: 60 procent reizigers wil geld terug

Van de klanten van Doets Reizen geeft 60 procent van de drieduizend reizigers die het betreft, geld terug te willen, vertelt ceo Elske Doets in het FD. ,,Want er is geen alternatief. De enige landen die hebben aangekondigd dat ze binnenkort opengaan zijn IJsland en Dubai". Deze terugbetalingen komen boven op de 10 procent klanten die nooit een voucher hebben geaccepteerd en al meteen hun geld terugeisten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws