Nieuws Retail

Overzicht: openingstijden drogisterijen kerst 2020

Welke drogisterijen zijn geopend op vrijdag 25 december en zaterdag 26 december, eerste en tweede kerstdag? In dit overzicht van de openingstijden van alle drogisten hebben we de belangrijkste op een rij gezet, zodat je daar tijdens de feestdagen niet voor een gesloten deur staat.

Van onze redactie 23 december 2020

Kruidvat entree

Waar supermarkten tijdens kerst massaal open zijn, is dat bij drogisterijen allerminst een uitgemaakte zaak. Daarom hebben wij de openingstijden van de belangrijkste drogisten verzameld.

Openingstijden Kruidvat

Met een kleine duizend vestigingen in Nederland is Kruidvat de onbetwiste marktleider. Onder de holding, die in 2002 werd overgenomen door A.S. Watson Group uit Hongkong, bevinden zich ook Ici Paris en Trekpleister, maar die laatste keten behandelen we hieronder apart.

Kruidvat meldt op de eigen website dat de eigen winkels op eerste kerstdag (vrijdag 25 december) gesloten zijn. Op tweede kerstdag (zaterdag 26 december) is Kruidvat wel geopend. Ook op zondag 27 december zijn de winkels veelal geopend.

Kijk voor de actuele openingstijden per winkel op kruidvat.nl/winkelzoeker

Lees ook: Dit zijn de openingstijden van supermarkten tijdens kerst 2020

Openingstijden Etos

Met ruim vijfhonderd winkels in Nederland is Etos de tweede drogisterijketen van Nederland. Als onderdeel van Ahold Delhaize is de keten een zusterbedrijf van supermarkt Albert Heijn. Voorheen was het een coöperatie van kruidenierswinkels, die op haar beurt was ontstaan uit winkels van het Philips-concern. De naam staat voor Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking.

Etos is gesloten op zowel eerste kerstdag (25 december) als tweede kerstdag (26 december). Winkels die normaal op zondag de deuren openen, zijn ook op zondag 27 december geopend. Op andere dagen is Etos nooit open na 20:00 uur, omdat dit wettelijke alleen is toegestaan voor de levensmiddelenbranche, zo laat het hoofdkantoor weten. Dit geldt ook voor Etos-vestigingen inpandig zitten bij een filiaal van Albert Heijn (die wél langer open blijven).

Kijk voor de actuele openingstijden per winkel op etos.nl/winkels

Openingstijden Trekpleister

Trekpleister is het kleinere zusje van Kruidvat, maar beschikt ook over een significant aantal van tweehonderd winkels. Trekpleister werd in 1980 opgericht door De Boer winkelbedrijven, een voorloper van retailer Super de Boer en was een zusterbedrijf van slijterij-netwerk Mitra. In 1998 werd Trekpleister overgenomen door Kruidvat, dat zelf in 2002 weer werd opgeslokt door A.S. Watson.

Trekpleister is gesloten op zowel eerste kerstdag (25 december) als tweede kerstdag (26 december). De meeste winkels zijn wel geopend op zondag 27 december, van 12:00 tot 17:00 uur.

Kijk voor de actuele openingstijden per winkel op trekpleister.nl/winkelzoeker

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten oud & nieuw 2020

Openingstijden DA Drogist en D.I.O.

Van de ketens DA Drogist (circa driehonderd winkels) en D.I.O. (ruim honderd winkels) is onduidelijk of ze geopend zijn tijdens de komende kerstdagen. DA Drogist meldt online per winkel dat ze gewoon open zijn op vrijdag en zaterdag, maar dit lijken de standaard openingstijden te zijn. Ook D.I.O. biedt online geen aangepaste sluitingstijden.

Voor dit overzicht hebben wij de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht, maar we kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor de correctheid van alle gegevens over de openingstijden van drogisterijen. Wij raden daarom nadrukkelijk aan om zelf ook even de websites van winkels te bezoeken via de door ons gedeelde linkjes. Er kan namelijk ook altijd op het laatste moment iets veranderen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.