Nieuws Thuiswerken

Thuiswerk-startup profiteert van tweede lockdown: groei 700 procent

Veel Nederlanders werken sinds de tweede lockdown weer vanuit huis. Tegelijkertijd staan er veel hotelkamers leeg doordat er minder toeristen zijn. Olivier Kruger en Seffie Treistman willen beide problemen helpen oplossen met VoorDeThuiswerkers.nl.

Van onze redactie 18 november 2020

Voor De Thuis Werkers hotelkamer man laptop

Rustig 'thuiswerken' in een hotelkamer: steeds meer mensen doen het. Foto: Unsplash

Het platform biedt thuiswerkers hotelkamers om rustig in te kunnen werken. Sinds de tweede lockdown, die van start ging begin oktober, is de vraag op het platform met 700 procent gegroeid.

Mede-oprichter Seffie Treistman: ,,Tijdens de eerste lockdown waren we nog lichtvoetig over de gevolgen van het vele thuiswerken. Grappend zeiden we dat we misschien wel iemands huwelijk zouden kunnen redden met onze hotel-werkplekken. Inmiddels blijkt dat de situatie ernstiger is dan we dachten. Her en der wordt de noodklok geluid over de negatieve gevolgen van het thuiswerken. Denk aan relaties die onder druk staan, fysieke klachten, steeds meer stress en zelfs corona-burnouts. We hopen hier een oplossing voor te bieden met ons platform.”

''Inmiddels hebben al 250 hotels zich aangesloten op ons platform en hebben meer dan 3.000 thuiswerkers een ‘werksuite’ geboekt. Ook steeds meer bedrijven bieden hun werknemers zo’n werksuite aan als coronaproof kantoor''

Olivier Kruger, VoorDeThuisWerkers

Thuiswerkers op zoek naar rustige omgeving

,,Met spelende kinderen, huilende baby's en bellende partners is het soms een flinke uitdaging om thuis te werken. Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer thuiswerkers zoeken naar een rustige, coronaproof omgeving om ongestoord te werken. Daardoor steeg de vraag naar werkplekken in hotels met 700 procent sinds 1 oktober. Inmiddels hebben al 250 hotels zich aangesloten op ons platform en hebben meer dan 3.000 thuiswerkers een ‘werksuite’ geboekt. Ook steeds meer bedrijven bieden hun werknemers zo’n werksuite aan als coronaproof kantoor”, aldus mede-initiatiefnemer Olivier Kruger.

Lees ook: Niels Meijssen geeft hotelier eerlijk boekingsplatform

Werksuites als succesvol alternatief voor thuiswerken

VoorDeThuiswerkers.nl is opgezet tijdens de eerste lockdown om thuiswerkers en hotels door de coronacrisis te helpen. Kruger: ,,Ook tussen de twee lockdowns bleven veel thuiswerkers terugkeren naar de hotelwerkplekken. Het zorgt ervoor dat thuiswerkers geconcentreerder werken. Men geeft aan meer werk gedaan te krijgen op een dag, maar ook dat er een duidelijkere scheiding tussen werk en privé ontstaat. Het is een prettige afwisseling om weer eens ‘naar je werk te gaan’ en dat zorgt ervoor dat veel thuiswerkers vaker in hotelkamers werken.”

,,Daarbij biedt het werken in hotels ook andere voordelen, zoals het gebruik van faciliteiten als roomservice, sauna, zwembad en gym. Veel thuiswerkers geven aan dat het boeken van een hotelkamer aanvoelt als een mini-vakantie. Het is een manier om letterlijk de blik te verruimen in een tijd waarin ons uitzicht wel heel beperkt voelt.”

Lees ook: Dit bedrijf laat collega’s ‘thuiswerken’ in vakantiehuisje in de natuur

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.