Nieuws Toerisme

De digitale reisbeurs: vanuit je luie stoel inspiratie opdoen

Voorlopig kunnen we alleen nog maar dromen over onze volgende vakantiebestemming, maar de reisbranche ziet licht aan het einde van de tunnel. Ruim twintig reisspecialisten van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) houden van maandag 11 tot en met zondag 17 januari een online reisbeurs, zodat iedereen vanuit zijn luie stoel vast ideeën kan opdoen.

Van onze redactie 5 januari 2021

Reizen reisbranche toerisme corona code oranje vliegreizen reisbestemming vakantie

Dromen over nieuwe vakantiebestemmingen. Foto: ANP

De reiswereld werd door de tweede coronagolf opnieuw hard geraakt en zag mensen een dikke streep door hun vakantieplannen zetten, met steeds meer gebieden in Europa op oranje.

Willem Linders van de VvKR, met daarin 393 reisorganisaties verenigd, ziet toch lichtpuntjes: ,,Veel mensen willen alvast inspiratie opdoen voor een volgende vakantiebestemming, zodra reizen op een normale manier weer mogelijk is. Daarom hebben we een nieuw fenomeen bedacht: de online reisbeurs. Met zo’n beurs kunnen toekomstige reizigers blijven dromen van mooie reizen in een tijd dat het weer veilig en verantwoord kan."

Lees ook: Tweede coronagolf leidt tot nieuwe klap reiswereld

Een week lang online reispresentaties

Normaal vindt in deze periode de grote Vakantiebeurs in Utrecht plaats, maar dat kan dit jaar niet. Tijdens het online alternatief zullen zo'n 25 reisspecialisten een week lang in de avond en op zaterdag- en zondagmiddag een online presentatie geven. ,,Zij zijn gespecialiseerde touroperators die reizen aanbieden naar vaak bijzondere plaatsen, weg van de massa", aldus Linders. ,,Een bijzondere trektocht in de Himalaya of een wandelarrangement in Engeland, een stedentrip naar Parijs of een safari in Zuid- Afrika, we vertegenwoordigen een rijkgeschakeerd aanbod.”

Na de online presentatie is er ruimte voor vragen aan de reisorganisaties. Het webinar is gratis en behalve op pc, laptop of tablet ook via smartphone te volgen. Onder de aanmelders worden bovendien twee reischeques van 250 euro verloot.

Klik hier voor het volledige programma van de online reisbeurs.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.