Nieuws Financiën

Achterhoeks managementboek in vorm van een thriller

Lodewijk van der Borg presenteert maandag 14 maart zijn boek Dood in ICER, een managementboek in de vorm van een thriller schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 11 maart 2016

Juist de man die Lodewijk van der Borg ertoe had aangezet een boek te schrijven, wordt al op een van de eerste pagina's vermoord. Die man is Martin Rots, gebaseerd op Martin Stor, directeur van het Achterhoeks Centrum voor Technologie.

BakkerijmachinesOok de schrijver zelf speelt een rol in het boek. Het personage Steven Crombach, algemeen directeur van Kaak in Terborg, is Lodewijk van der Borg zelf. Hij maakt met 350 vaste en 100 losse medewerkers industriële bakkerijmachines in 12 bedrijven op 6 productielocaties.

Spannende vormVan der Borg wilde een spannende vorm geven aan wat hij kwijt wilde over de bedrijfsaanpak die als QRM (Quick Response Management) bekendstaat. En dus schreef hij een thriller, Dood in ICER. De Achterhoek blijkt prima als decor daarvoor te kunnen fungeren.

Dood in ICER van Lodewijk van der Borg (1964) verschijnt bij uitgeverij Fagus, telt 112 pagina's en is vanaf dinsdag 15 maart boek te bestellen.