Nieuws Bedrijfsoverdracht

Fintech-startup Biller verkoopt meerderheidsbelang aan Banking Circle

Biller, een startup voor zakelijke betalingen, gaat een meerderheidsbelang aan het Banking Circle-ecosysteem verkopen. Daarmee heeft het ‘buy-now-pay-later'-platform direct toegang tot belangrijke technologische infrastructuur, financiële middelen en benodigde licenties om de Europese uitbreiding te versnellen.

Van onze redactie 1 februari 2022

Biller banking circle oprichters

Anders la Cour, ceo van Banking Circle (links) en Derek Vreeburg, managing director en medeoprichter van Biller. Foto: Biller

De samenwerking met Banking Circle, een speler in het aanbieden van financiële infrastructuren, biedt Biller op verschillende vlakken een flinke voorsprong. De startup beschikt dankzij de samenwerking direct over een banklicentie, essentieel om Europese dekking snel te realiseren. Daarnaast stelt Banking Circle werk- en groeikapitaal beschikbaar om de groeiambities van de betaaldienst te realiseren.

De Amsterdamse fintech-startup combineert de snelheid van een startup met de ervaring van een marktleider en maakt gebruik van het wereldwijde Banking Circle-ecosysteem van meer dan 200 payment-serviceproviders en marktplaatsen. De eerste introducties bij klanten en relaties zijn al achter de rug.

Lees ook: Voormalige Mollie- en Klarna-kopstukken lanceren AI-oplossing Biller

Biller komt met nieuwe generatie van zakelijke betalingen op factuur

De nieuwe generatie zakelijke kopers verwacht volgens Biller een snelle, flexibele betaalervaring bij de aankoop van (online) producten, vergelijkbaar met die van een consument bij een online aankoop. Iedere drempel in het aankoopproces is er een te veel. Op dit moment is het vaak alleen mogelijk om op factuur te kopen na een grondige kredietcheck, maar dit proces kan dagen in beslag nemen.

Biller biedt hier met een AI-gedreven betaalmethode naar eigen zeggen de oplossing voor. Het geeft zakelijke gebruikers de mogelijkheid om online te bestellen en direct op factuur te betalen, terwijl het realtime krediet- en fraudechecks uitvoert en het debiteurenbeheer volledig automatiseert. Daarmee belooft Biller de operationele lasten en risico’s voor de zakelijke verkoper te reduceren, terwijl het de koper voorziet in snelheid, flexibiliteit en gemak door bijvoorbeeld flexibele betaalvoorwaarden aan te bieden.

''Nu we beschikken over de benodigde licenties, kapitaal en technologische infrastructuur ligt onze volledige focus op de Europese uitbreiding''

Derek Vreeburg, managing director en oprichter Biller

Biller opgericht door voormalig managers van Mollie en Klarna

De startup is in samenwerking met Europese venture studio Slimmer AI opgericht door voormalig managers van Mollie en Klarna die over jarenlange ervaring in de online betaalindustrie beschikken. Dit zorgde dat Biller binnen drie maanden operationeel was met meerdere klanten.

Na de overname begint Biller aan een snelle Europese uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Denemarken in het eerste half jaar van 2022. Volledige Europese dekking wordt in minder dan twee jaar verwacht. De onderneming blijft autonoom opereren en heeft dit jaar nog de ambitie om te groeien van 15 naar meer dan 150 medewerkers.

Lees ook: Thuiswerk-startup Workwize haalt investering op van 1,5 miljoen euro

Benodigde licenties, kapitaal en technologische infrastructuur

,,Het is geweldig dat we ons kunnen aansluiten bij een van de meest innovatieve en snelgroeiende fintech-bedrijven van Europa. Dit vergroot onze kansen om de Europese markt te veroveren aanzienlijk”, aldus Derek Vreeburg, managing director en oprichter van Biller.

,,Vanaf de eerste ontmoeting waren we onder de indruk van de kwaliteit van de diensten van Banking Circle en manier van aanpakken. Bij Biller geloven we sterk in de filosofie dat je samen meer bereikt en we realiseerden ons snel dat we geen betere partner kunnen wensen dan Banking Circle. Nu we beschikken over de benodigde licenties, kapitaal en technologische infrastructuur ligt onze volledige focus op de Europese uitbreiding en het oplossen van factuuruitdagingen bij zakelijke betalingen.”

Lees ook: Mollie lanceert startersfonds van 1 miljoen euro voor ontwikkelaars en startups

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws