Aangeboden door Marktlink

Branded Content Bedrijfsoverdracht

706 Seating Group vond samen met Marktlink partner: 'Samen hebben we meer kennis van de markt'

Samen met echtgenoot Bob is Esther Herber de trotse eigenaar van 706 Seating Group. Hun avontuur begon 15 jaar geleden: Bob vond bestaande bureaustoelen te kostbaar en maakte een tekening van een prototype. De twee staken hun spaargeld in 300 bureaustoelen die ze lieten vervaardigen in Taiwan: ,,Binnen een maand waren ze allemaal verkocht.”

Vivienne Groenewoud 8 augustus 2022

Marktlink 706 seating liggend

Bob en Esther Herber van 706 Seating Group.

706 Seating Group was geboren, specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en distribueren van duurzame, hoogwaardige (bureau)stoelen voor de woon- en werkomgeving en de hospitality-markt. Inmiddels bestaat de 706 Seating Group uit maar liefst vijf bedrijven: Chairsupply, Spindl, BenCamp, Sit-On en Sit and Move.

Elk merk heeft eigen unieke modellen, karakter en doelgroep. Anderhalf jaar na oprichting verhuist het bedrijf naar Zwaag en daar groeit 706 Seating Group uit tot een internationale speler . Er wordt – via dealers – geleverd in maar liefst 28 landen wereldwijd. Ook zoon Colin (24) zit inmiddels in het familiebedrijf, waar nu zo’n vijftig mensen werken.

''Uit nieuwsgierigheid spraken Bob en ik al eens over de verkoop van het bedrijf. We oriënteerden ons zelfs, maar het liep altijd op niks uit''

Esther Herber, mede-eigenaar 706 Seating Group

Focussen op internationalisering en distributiekanalen verder ontwikkelen

Zo groeide 706 Seating Group de afgelopen jaren flink en legden de ondernemers de basis voor een volgende groeifase. ,,Uit nieuwsgierigheid spraken Bob en ik al eens over de verkoop van het bedrijf. We oriënteerden ons zelfs, maar het liep altijd op niks uit. In januari 2021 belde Marktlink mij om een afspraak te maken. Die afspraak kwam er, al was het pas in april door corona. Dat was een heel fijn gesprek dat ons definitief over de streep trok. Marktlink was direct ontzettend duidelijk over het traject. Ze legden uit dat een verkoop verdeeld is in verschillende fases, en dat ze na iedere fase met ons zouden afstemmen om zeker te weten dat we ons er nog prettig bij voelden. Wij hielden de touwtjes in handen, dat gaf rust en het vertrouwen om er echt voor te gaan.''

Met de hulp van een ondernemende partner zou 706 Seating Group grote stappen kunnen zetten: focussen op internationalisering, distributiekanalen verder ontwikkelen en het bestaande dealernetwerk en de online positionering uitbreiden. Esther: ,,Daarom gaven we Marktlink al snel een go op het maken van een prospective, waarmee we samen naar buiten traden. De animo was overweldigend.”

Begin dit jaar vonden Bob en Esther in investeerder AVerest Capital uiteindelijk de juiste partner. ,,Dat alle medewerkers hun baan konden behouden, was onze grootste vereiste en AVerest matcht perfect met ons eigen DNA. Daarnaast waren ze van het begin af aan heel open. Ze gaven ons de telefoonnummers van andere ondernemers met wie ze samenwerken en zeiden: ‘We kunnen jullie wel vertellen dat we niet op de ondernemersstoel gaan zitten én we jullie vooruit kunnen helpen, maar dat kun je beter horen van ondernemers met wie we samenwerken.’ Bob belde deze ondernemers op en die waren allemaal ontzettend enthousiast. Dat heeft ons erg geholpen bij het maken van een keuze.”

''Het is fijn dat we nu mensen aan boord hebben met veel ervaring op de gebieden waarin we stappen willen zetten''

Esther Herber, mede-eigenaar 706 Seating Group

Iedere fase met ontzettend veel toewijding en kennis ondersteund

Een verkooptraject ingaan is intensief, benadrukt Esther. ,,Wanneer je besluit de reis te maken, ben je daar vervolgens 24 uur per dag mee bezig. Gedurende het proces wordt het steeds intensiever en vooral het einde is pittig. Gelukkig hadden we de hulp van het Marktlink-team. Hoewel wij de controle hielden en alle keuzes konden maken, stippelden zij de route voor ons uit. Iedere fase werd met ontzettend veel toewijding en kennis ondersteund, maar wij waren aan zet: in het hele traject hebben ze ons nergens gestuurd of gepusht. We hebben wel eens in paniek geroepen dat we ermee wilden stoppen. Het team was dan altijd een luisterend oor, vol begrip. Het contact was warm, een feestje. Ik hoop dat iedereen die ooit zijn bedrijf gaat verkopen een team als Marktlink om zich heen heeft.''

Esther en Bob zijn zelf nog 25 procent aandeelhouder en blijven actief binnen het bedrijf. Hun rol is niet veranderd. Esther: ,,706 Seating Group floreert en we geloven heilig in een mooie toekomst voor het bedrijf. Het is fijn dat we nu mensen aan boord hebben met veel ervaring op de gebieden waarin we stappen willen zetten. AVerest gaat niet op onze stoel zitten; wij blijven ondernemen. Zij vullen ons aan. Samen hebben we meer kennis van de markt en een groter netwerk, waarop we kunnen bouwen in de toekomst. AVerest kan ons verder brengen in de reis die 706 heet.”

Op zoek naar kennis over bedrijfsoverdracht? Kom naar Marktlink Connect en leer van ondernemers en experts over de verschillende fasen die elke ondernemer bij de deal van je leven doorloopt. Stefano Domenicali spreekt op het event op circuit Zandvoort, één dag voor de eerste training voor de Grand Prix. Bekijk hier het programma van Take it to the Max!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel

tracking pixel