Aangeboden door Marktlink & ABN AMRO MeesPierson

Branded Content Bedrijfsoverdracht

Het Ondernemersdiner: van bedrijfswaarde naar privévermogen

Speel jij weleens met de gedachte om jouw bedrijf binnen vijf jaar te verkopen? Uiteraard het liefst voor de maximale verkoopwaarde van de onderneming? Dan kun je wel wat praktische tips en ervaringsverhalen gebruiken. Kom naar Het Ondernemersdiner en maak kennis met ondernemers en experts die hun succesverhalen én uitdagingen met jou delen. Zo ben jij goed voorbereid en kun je tijdig van start met het opstellen van een ijzersterk plan, op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.

Crissy Mulder 9 augustus 2023

Ronnie Overgoor host Het Ondernemersdiner. Als dagvoorzitter en interviewer is hij messcherp én genomineerd als dagvoorzitter van het jaar. Daarnaast is Overgoor zelf ondernemer en eigenaar van onder andere 7DTV (hét zakelijke YouTube- en podcastkanaal). Met zijn enthousiasme, aanstekelijke humor en scherpte gaat hij in gesprek met ondernemers en experts. De Ondernemer sprak hem over de ins en outs van Het Ondernemersdiner.

Het Ondernemersdiner

Iedere ondernemer speelt weleens met de gedachte om zijn of haar bedrijf te verkopen. Zo’n proces vergt voorbereiding, zegt Overgoor. „Het is belangrijk om tijdig te starten met het opstellen van een plan op zakelijk en persoonlijk vlak. In elf exclusieve diners geven ABN AMRO MeesPierson en Marktlink handvatten hoe je dit het beste aanpakt. Dat doen zij door het podium te bieden aan ondernemers die recent hun bedrijf verkochten. Wat waren hun succesfactoren en welke uitdagingen kwamen ze onderweg tegen?”

''Een selecte club, van circa twintig tot dertig ondernemers, komt bij elkaar in een goed restaurant om openlijk, maar vertrouwelijk, met elkaar te praten over de verkoop van een bedrijf''

Overgoor benadrukt dat Het Ondernemersdiner een besloten bijeenkomst is. „Een selecte club, van circa twintig tot dertig ondernemers, komt bij elkaar in een goed restaurant om openlijk, maar vertrouwelijk, met elkaar te praten over de verkoop van hun bedrijf. Dat wat hier gedeeld wordt, gebeurt in een vertrouwelijke setting, onder het genot van bijzonder goed eten en drinken.”

Praktische tips verkoopaanpak, nieuwe investeringen en vermogensplanning

Op deze avonden zijn ook diverse experts van Marktlink en ABN AMRO MeesPierson aanwezig. Zij geven de ondernemers praktische tips over de aanpak van de verkoop, de zoektocht naar nieuwe investeringen en de vermogensplanning. „Zij concentreren zich voornamelijk op de juridische aspecten van de verkoop. En vanuit Marktlink gaat het dan ook nog over het organisatorische aspect en de dealmaking. Dat gebeurt nu eens niet in de vorm van een presentatie, dus er komen geen beamer en slides aan te pas. Maar in een inspirerende interactieve sessie waarin de experts kort, maar krachtig hun beste praktische tips met u delen. Daarna is er volop tijd om vragen te stellen.”

Succesverhalen en uitdagingen

Tussen de gangen door delen regionale ondernemers, die hun bedrijf reeds succesvol verkochten, hun ervaringen. Ronnie Overgoor vraagt hen het hemd van het lijf. Waarom besloten zij hun bedrijf te verkopen? Hoe heeft het proces voor ze uitgepakt? Wat ging er mis? En wat zijn de gouden tips?

Ronnie Overgoor is de gastheer van Het Ondernemersdiner. Foto: Dingena Mol

''Dankzij een goede voorbereiding, creëer je tussen de tien en dertig procent meerwaarde voor jouw bedrijf''

Dankzij deze ervaringsverhalen krijgen de ondernemers in de zaal een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van een bedrijf. En dat is volgens Overgoor voor velen een echte eyeopener. „Vaak gebeurt het maar één keer dat jij als ondernemer je levenswerk verkoopt. Dan kun je het maar beter in één keer goed doen. Zo’n succesvolle verkoop vraagt om een goede voorbereiding. Wist je dat je tussen de tien en dertig procent meerwaarde voor jouw bedrijf creëert als je jezelf goed voorbereidt? Stel je voor, je verkoopt je bedrijf voor dertig miljoen en je kunt daar, dankzij een goede voorbereiding, dertig procent meer waarde aan toekennen, dan heb je het over echt geld.”

Netwerken in een exclusief restaurant

Tijdens Het Ondernemersdiner komen regionale ondernemers samen. Zij kennen elkaar vaak niet dit is een mooie gelegenheid om ondernemers uit de regio beter te leren kennen. En dat in een bijzonder goed restaurant. „De diners vinden plaats in restaurants, bijna allemaal met een Michelin ster. Kortom, in restaurants waar genieten centraal staat.

Schrijf je in!

In de maanden april t/m november bezoekt Het Ondernemersdiner elf steden. Deelname aan het driegangendiner is kosteloos en alleen op persoonlijke uitnodiging voor directeuren of eigenaren van bedrijven met meer dan twintig medewerkers. Het aantal plekken is beperkt. Bekijk de agenda en meld je nu aan voor Het Ondernemersdiner bij jou in de buurt. De diners vinden steeds op een dinsdag of woensdag plaats van 17.00 tot 21.00 uur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel