Nieuws Bedrijfsoverdracht

CEO Phill Robinson: Verkoop softwarebedrijf Exact past bij nieuwe strategie

Het Nederlandse softwarebedrijf Exact is verkocht aan een nieuwe eigenaar, de Amerikaanse investeerder KKR. ‘Deze partij past goed bij een nieuwe strategie die we 18 maanden geleden gestart zijn,’ zegt de ceo van Exact Phill Robinson over de nieuwe eigenaar.

Redactie De Ondernemer | Foto: ANP 26 februari 2019

Exact

De Amerikaanse investeerder KKR heeft Exact overgenomen van het Britse investeringsbedrijf Apax, dat Exact in 2015 van de beurs haalde voor 730 miljoen euro. Eerder investeerde het Amerikaanse KKR ook al in de Nederlandse markt en kocht het de margarinetak van Unilever.

KKR als golden standard

De ceo van Exact noemt het een groot bewijs dat deze Amerikaanse partij wil investeren in zijn Nederlandse bedrijf. ‘KKR is echt de golden standard als het aankomt op investeringsmaatschappijen,’ aldus Robinson. De nieuwe eigenaar zou ook passen bij de strategie van Exact om zich op het thuisgebied te richten en de grootste van de Benelux te worden.

‘Vanaf 2005 richtten we ons met boekhoudsoftware vooral op kleine bedrijven in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar we merkten dat die strategie minder goed uitpakte dan gedacht. Dus nu willen we ons weer meer op de Benelux gaan richten en hier de grootste speler worden, zodat we hopelijk in 2023 een softwarebedrijf met een waarde van 500 miljoen zijn.’

Boekhoudsoftware

Hoeveel KKR betaald heeft wil Robinson niet prijsgeven. Op het moment werken er bij het bedrijf dat in 1984 in Delft werd opgericht 1400 mensen, verdeeld over twaalf landen. Exact is voornamelijk bekend als leverancier van boekhoudsoftware voor het midden- en kleinbedrijf. Onder sportfans geniet het in 1984 opgerichte bedrijf ook bekendheid als persoonlijk sponsor van autocoureur Max Verstappen.