Nieuws Bedrijfsoverdracht

Op zoek naar een opvolger: wie wil het populaire grand café van Paul en Maike runnen?

Gezocht: een opvolger voor grand café De Klok in het Gelderse Eibergen. Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Willen de tamtam voor zijn. „Nu ik 50 word gaan we plannen maken voor de toekomst. Ik wil voorkomen dat ik de stokoude ondernemer word die niet met de tijd meegaat.”

Peter Zandee 6 juni 2023

Grand café De Klok Eibergen opvolger Paul Maike klein Goldewijk

Maike en Paul klein Goldewijk achter de tap in Grand Café De Klok. Het horecastel zoekt een opvolger voor het bedrijf. Foto: Frans Nikkels

‘Beste allemaal’, beginnen Paul en Maike klein Goldewijk een mailtje aan hun personeel met als onderwerp ‘Opvolging’. Naar buiten met de boodschap. Het past bij de Eibergse ondernemers. Visie en strategie tellen. En dan ook weer toepasselijk ‘op tijd'.

Noem Paul klein Goldewijk (49) gerust ervaringsdeskundige op het gebied van opvolging. Zijn vader was 59 toen hij overleed. „Eind 1993 nam ik het stokje over; officieel ben ik sinds 1996 eigenaar”, zegt de eigenaar-uitbater van het in 1780 gestichte café in het AD. „Mijn ouders zijn in 1960 begonnen. Eind dit jaar word ik 50; ik heb mezelf altijd voorgenomen rond mijn 50ste een plan te maken over de opvolging van De Klok. Niet om nou meteen te gaan zitten rentenieren. We hebben al die jaren plannen gemaakt voor ons bedrijf, maar nu dus ook voor onszelf. Dit nu zo aanvliegen past het beste bij ons.”

Lees ook: Tijdelijk bijspringen in het familiebedrijf? Zo voorkom je dat het ongemerkt voor altijd wordt

Een transparant overnameproces heeft alles te maken met het vertrouwen van personeel en gasten. „Eerder hebben we ook Het Muldershuis en de Besselinkschans bij Lichtenvoorde gerund. Daar hebben we een punt achter gezet; bij Het Muldershuis hebben we alle partijen die daar stonden gepland, zelf nog verzorgd.”

,,Dat is ook wat we voorstaan met wat we hier nu in gang zetten: het begint ermee dat het bedrijf op een horecasite ter overname wordt aangeboden. Maar we zijn niet zomaar weg, we zitten nog vol plannen voor De Klok, blijven investeren en wat in de agenda staat of gaat komen aan afspraken komen we na. Het liefst persoonlijk.”

"Het personeel en de leveranciers moeten op tijd betaald krijgen en iedereen moet met goede, moderne middelen kunnen werken. Dat is ons principe"

Paul klein Goldewijk

Altijd geïnvesteerd in bedrijf

Zelf heeft-ie geen spijt dat hij er zo jong in is gerold. „Dit is een hartstikke mooi bedrijf. Maar het kost ook heel veel energie. We hebben er altijd goed van kunnen leven én goed in kunnen investeren. Elke vijf jaar hebben we wel aanpassingen gepleegd aan zaal, café of keuken. Toen ik in 2003 een motorfiets kocht, was dat eigenlijk voor het eerst dat ik uit de winst iets voor mezelf gebruikte; daarvoor was altijd alles voor De Klok.”

,,Het omgekeerde is ook niet goed trouwens: zelf bij wijze van spreken in een dikke bak rondrijden terwijl het hier oud is. Dan doe je het niet goed. Het personeel en de leveranciers moeten op tijd betaald krijgen en iedereen moet met goede, moderne middelen kunnen werken. Dat is ons principe.”

Lees ook: Familiebedrijf, maar je kinderen willen je niet opvolgen: is dat erg en wat zijn de alternatieven?

De Klok Patisserie

Maike klein Goldewijk (43) zet de patisserie onder de naam De Klok Patisserie voort. „De patisserie blijft wel bestaan”, zegt ze, wijzend in de richting van het aanpalende winkelpand naast De Klok, waarin ‘Ons Winkeltje’ is gevestigd zoals het op de site van De Klok liefdevol wordt aangeduid. Duidelijk is dat tussen de vier kinderen klein Goldewijk zich niet de ultieme opvolger aan het warmlopen is. Zij hebben andere interesses of zijn nog te jong.

Doorgaan tot de beste opvolger er is

Paul: „Ik heb mijn moeder ingelicht. Destijds overkwam het haar, dat mijn vader jong overleed. En dat speelt ook in ons achterhoofd. Zij is nog lang actief geweest binnen het bedrijf en daarom des te fijner dat ze zei ‘Mijn zegen heb je’, toen ik uitlegde dat we op zoek gaan naar een overnamekandidaat. We houden veel opties open. Het is ook niet dat we geen ideeën meer hebben. We gaan door totdat in onze ogen de beste opvolger er is. Iemand die er misschien met een frisse wind nog iets veel mooiers van kan maken. Dat we nu deze stap zetten en dit kenbaar maken is niet leuk, maar wel nodig om goed voorbereid te zijn op onze toekomst. De Klok staat immers nooit stil.”

Na een moment stilte: „Het gaat om de goede balans. Hoe zat dat ook alweer? Als je jong bent, heb je wel energie en tijd, maar geen geld. Ben je 30 of 40 bent dan heb je geen tijd, maar misschien wel genoeg energie en geld. En ben je ouder, dan heb je tijd, maar misschien minder energie. Een mooi bedrijf goed overdragen, kan jaren duren en daar nemen we nu op tijd het initiatief voor.”

Lees ook: Bedrijfsopvolging? Waarom zou je het je kinderen (niet) aan willen doen?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws