Nieuws Bedrijfsoverdracht

Ierse MOBY neemt klanten failliete GreenMo-opvolger Mechs over

Het Ierse mobiliteitsbedrijf MOBY neemt per direct alle klanten, voertuigen en contracten van het failliete Mechs over, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. Mechs, dat e-bikes en elektrische scooters verhuurde, ontstond eerder uit de doorstart van GreenMo.

Van onze redactie 9 augustus 2023

Moby elektrische fiets

Beeld: Moby

Met de overname kan het onderhoud van elektrische voertuigen voor bijvoorbeeld pizzaketen Domino's en de politie doorgaan, vertelt curator Marc Udink aan het ANP. Dankzij de doorstart behouden vijftig van de ongeveer honderd medewerkers van Mechs ook hun baan. Afgelopen vrijdag kondigde Mechs haar faillissement aan.

Lees ook: Curatoren failliet VanMoof weigeren bod Amerikaans bedrijf

Lage inkomsten

Mechs is het bedrijf dat via de doorstart van GreenMo de verhuur en het onderhoud van bezorgvoertuigen op zich zou nemen. Ondanks een professionaliseringsslag is het het bedrijf niet gelukt om de zaken op orde te krijgen. De inkomsten waren een stuk lager dan voorzien.

GreenMo, dat zichzelf marktleider in de verhuur van elektrische voertuigen noemde, viel eerder dit jaar om. Het in 2013 opgerichte bedrijf was vooral bekend van de elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers. Thuisbezorgd is volgens curator Udink inmiddels geen klant meer.

"We werken samen met een combinatie van partners om onze klanten altijd de beste service te kunnen bieden. Dit is precies wat de klanten van Mechs nodig hebben"

Bart van Raak, commercieel directeur MOBY

Continuïteit in service

Het uit Ierland afkomstige MOBY is al langer actief in Nederland. Het bedrijf verhuurt en onderhoudt bezorgvoertuigen, zoals e-bikes, e-scooters, elektrische bakfietsen en vierwielers. Volgens MOBY doen ze dat anders dan GreenMo en Mechs: ze werken amen met opzichzelfstaande lokale onderhoudspartners en voertuigleveranciers.

Bart van Raak, commercieel directeur: ,,Voor ons staat het bieden van continuïteit in onze service voorop. We werken samen met een combinatie van partners om onze klanten altijd de beste service te kunnen bieden. Dit is precies wat de klanten van Mechs nodig hebben en hen helpen vinden we nu het allerbelangrijkst. We staan dan ook klaar om ze met open armen te ontvangen.”

Lees ook: Voorraadoverschot en dip economie: e-bikes met flinke kortingen de deur uit

Onderhoudsbeurten

De klanten zullen binnen twee weken persoonlijk benaderd worden door MOBY om onderhoudsbeurten in te plannen en verdere samenwerking te bespreken. Mochten klanten nu al met spoed onderhoud nodig hebben, kunnen ze contact opnemen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws