Nieuws Bedrijfsoverdracht

Oudste schoolfotograaf van Nederland draagt klanten over aan Nieuwe Schoolfoto

Rotterdamse Schoolfotografie Kannegieter draagt de klanten aan Nieuwe Schoolfoto over. De marktleider in schoolfotografie maakt vanaf nu de foto’s van de 30.000 leerlingen die Schoolfotografie Kannegieter bedient.

Van onze redactie 11 april 2023

Nieuwe schoolfoto

Foto: Shutterstock.

De overname van de klanten van Schoolfotografie Kannegieter past bij de ambities van het snelgroeiende, innovatieve schoolfotografiebedrijf, dat dit jaar tien jaar bestaat en met de transactie zijn marktleiderschap verstevigt. Schoolfotografie Kannegieter is actief sinds 1921 en daarmee zeer waarschijnlijk het oudste schoolfotografiebureau van Nederland.

'Nieuwe Schoolfoto is vernieuwend en betrouwbaar'

,,Mijn vader en opa drukten mij op het hart dat wanneer ik voor Schoolfotografie Kannegieter ooit een partij zou zoeken om het werk aan over te dragen, dat te doen met een betrouwbaar bedrijf dat voorop loopt in de markt”, zegt Sashannah Kannegieter. ,,Dat bedrijf heb ik gevonden in de vorm van Nieuwe Schoolfoto. Het bedrijf is heel vernieuwend op het gebied van digitale fotografie. Dat biedt veel mogelijkheden, ook voor de scholen waar Schoolfotografie Kannegieter fotografeert.”

Jan Vermeij, algemeen directeur van Nieuwe Schoolfoto, kijkt uit naar de samenwerking: ,,We halen graag alles uit de kast om samen met Sashannah scholen te voorzien van nieuwe stijlen, vlotte afhandeling en goede service.”

Lees ook: Duurzame retailer Sophie Stone neemt modewebshop Take It Slow over

Schoolfotografie Kannegieter maakte schoolfoto Anne Frank

De opa van de eigenaresse is het bedrijf begonnen, waarna de tweede generatie - vader Dries - een tijd aan het roer heeft gestaan. De laatste vijftien jaar zwaaide Sashannah de scepter bij Schoolfotografie Kannegieter. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en bedient scholen in Nederland en België met portret- en groepsfoto’s. Een bijzonder moment in de historie van Schoolfotografie Kannegieter is de schoolfoto van Anne Frank, die Kannegieter sr. zou hebben gemaakt. In haar dagboek Het Achterhuis noemde Anne deze foto 'de mooiste die zij had'.

Sashannah Kannegieter van Schoolfotografie Kannegieter en David Tins van Nieuwe Schoolfoto.

Nieuwe Schoolfoto groeit jaarlijks 30 procent

De transactie is een nieuw hoofdstuk in het vernieuwende Utrechtse schoolfotografiebedrijf, dat actief is in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en in de kinderopvang en al enkele duizenden scholen bedient. Daar komen nu zo’n zeventig scholen bij.

Nieuwe Schoolfoto groeit de laatste jaren autonoom met zo’n 30 procent per jaar. ,,Het gaat ons niet om groei, maar wij willen scholen - die al genoeg onder druk staan - vooral ontzorgen. En hoe meer schaal, hoe beter we dat kunnen organiseren. Dat komt de klantbeleving én de fotokwaliteit ten goede”, aldus Vermeij.

Lees ook: Gerrit zoekt opvolger voor zijn miljoenenbedrijf: 'Snap dat mijn kinderen andere ambities hebben'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws