Nieuws Bedrijfsoverdracht

Praktijkboek Bedrijfsovername voor elke mkb-ondernemer die zijn bedrijf met succes wil verkopen

Waar moet je op letten als je jouw bedrijf verkoopt? Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een mkb-bedrijf? Waar moet je als verkoper rekening mee houden en hoe bereid je jouw bedrijf voor op de verkoop? Het staat allemaal in het juist verschenen Praktijkboek Bedrijfsovername.

Van onze redactie 9 februari 2023

Hans biesheuvel praktijkboek bedrijfsovername frits beunke joost coopmans

Frits Beunke en Joost Coopmans (links), de auteurs van het Praktijkboek Bedrijfsovername, overhandigen het eerste exemplaar aan Hans Biesheuvel, voorman van ONL (midden).

Het Praktijkboek Bedrijfsovername is geschreven doorFrits Beunke - de voormalig bankier werkt inmiddels als zelfstandig overname-adviseur en hij is tevens auteur van de Handleiding Toezicht en Risico - enJoost Coopmans, van oorsprong bankier en overname-adviseur en partner bij BDO Corporate Finance. Ook is Coopmans co-auteur van het boek Een eigen onderneming.

'In dit boek komen alle juridische, financiële, fiscale en bedrijfsmatige aspecten van een bedrijfsverkoop aan bod om van de verkoop een succes te kunnen maken'

Onmisbaar voor mkb-ondernemers die hun onderneming willen verkopen

Het Praktijkboek bedrijfsovername is volgens de auteurs onmisbaar voor mkb-ondernemers die hun onderneming willen verkopen. Ook is het uiterst relevant voor potentiële kopers van een mkb-bedrijf en voor bankiers, investeerders, notarissen, accountants, fiscalisten en overige M&A-adviseurs die in de branche werkzaam zijn.

,,Welke reden je als mkb-ondernemer ook hebt om te verkopen, in dit boek komen alle juridische, financiële, fiscale en bedrijfsmatige aspecten van een bedrijfsverkoop aan bod om van de verkoop een succes te kunnen maken. Denk aan de bedrijfswaardering, de transactiekeuze, de onderhandelingen, het due-diligence-onderzoek en contractuele zaken, maar ook de uiteindelijke closing van de deal'', aldus de schrijvers.

Lees ook: Meer bedrijven in de verkoop, maar kopers zijn terughoudender

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws