Nieuws Financiën

Bouwbedrijf uit Retranchement blijkt na negentien jaar 'illegaal'

Bouwbedrijf VDL in Retranchement moet mogelijk na negentien jaar vertrekken van de huidige locatie. Eigenaar Jan van de Luyster heeft een brief van B en W in Sluis gekregen, waarin staat dat het bestemmingsplan ter plaatse gaan bedrijfsactiviteiten toestaat. VDL huist aan de Molenstraat in Retranchement schrijft BN De Stem.

Van onze redactie 11 maart 2016

Luijster bouwbedrijf Sluis Zeeland

Van de Luyster heeft onenigheid met zijn buurman. Daar raakte ook de gemeente Sluis bij betrokken. "Maar sluiting van mijn bedrijf is nooit ter sprake geweest", vertelt Van de Luyster. "Die brief kwam totaal onverwacht."

BestemmingsplanHet lijkt erop dat VDL slachtoffer is van een complexe situatie. Het bestemmingsplan heeft ter plekke een 'vreemde vorm'. Dat komt doordat de Raad van State twee jaar geleden een plan voor de bouw van een woning bij de loods van VDL verwierp. Daardoor ging ter plekke een deel van het oude bestemmingsplan weer gelden, met de huidige situatie als gevolg.

Twee wekenVan de Luyster heeft twee weken de tijd gekregen om een zienswijze in te dienen. B en W laten in een schriftelijke verklaring weten dat Van de Luyster daar kan aangeven wat hij in de toekomst met zijn bedrijf wil doen, en dat er dan wordt gekeken of dat mogelijk is. Van de Luyster is boos. "Het gemeentebestuur weet niet meer hoe ze met dit probleem om moeten gaan en leggen het nu op mijn bordje. Ik kan dit toch niet binnen twee weken eventjes oplossen?"