Aangeboden door TFH Holland

Branded Content Financiën

TFH Holland presenteert coöperatief beleggingsfonds voor grotere mkb-ondernemingen

Na het succes van het TFH Holland Hybrid fund, komt TFH Holland nu met een nieuw beleggingsfonds voor het Nederlands mkb: het Stable Dividend Fund. Hiermee biedt de investeringsmaatschappij particuliere beleggers de mogelijkheid opnieuw te investeren in stabiele, winstgevende mkb-ondernemingen. Gericht op het behalen van een direct uitkeerbaar rendement en een uitmuntende risicorendement verhouding. En dat op coöperatieve basis, waardoor investeerders mede-eigenaar worden en voor tachtig procent meedelen in de winst.

Crissy Mulder 11 juni 2023

TFH Holland portretten Stefan Forsten groot

Algemeen directeur Nick Jacobs van TFH Holland. Foto: TFH Holland

Volgens algemeen directeur Nick Jacobs willen Nederlandse ondernemers investeren in andere ondernemers, want dat terrein is voor hen bekend. Daarom presenteert TFH Holland een nieuw beleggingsfonds voor het Nederlands mkb. De basis? Die is coöperatief. Dat betekent dat niet de beheerder, maar de investeerder de baas is. „Het Stable Dividend Fund is zo gestructureerd dat het eigendom in handen blijft van de investeerders. Dat betekent: een strikte scheiding tussen het beheer, van TFH Holland en het eigendom. De belegger ontvangt een winstdeling van tachtig procent én volwaardige stemrechten in de jaarlijkse ledenvergadering. Daardoor kan hij invloed uitoefenen, niet alleen op het fonds, maar ook op de beheerder. Dat is uniek in Nederland.”

„Wij kopen een aandelenbelang in goedlopende Nederlandse mkb-ondernemingen op''

Algemeen directeur Nick Jacobs, TFH Holland

Nieuw fonds van 30 tot 50 miljoen met stabiel rendement

In 2022 lanceerde TFH Holland eerder een Nederlands coöperatief beleggingsfonds voor het mkb. Dit fonds richtte zich op de wat kleinere mkb-bedrijven en was 10 miljoen euro groot. Nu pakt de investeringsmaatschappij het groter aan. „Ons eerste mkb-fonds bleek een groot succes. Daardoor kregen wij ook de beschikking over grotere deelnemingen. Een aanbod dat heel goed past binnen TFH Holland. Deze grotere bedrijven nemen immers een iets lager risicoprofiel met zich mee. Zo kwamen wij tot een nieuw fonds met een fondsgrootte van 30 miljoen met een maximum van 50 miljoen.”

Binnen dit fonds kiest TFH Holland opnieuw voor sterke sectoren die, op basis van fundamentele kenmerken, op de lange termijn ook sterk zullen groeien, zoals IT, Voeding en Zorg. „Daarbij beleggen wij alleen in bedrijven die een sterk trackrecord hebben van het uitbetalen van dividend. Daarmee trachten we een aantrekkelijk en stabiel rendement te behalen.”

Voorrangsrendement van 130 procent en winstdeling van 80 procent

Dat doet TFH Holland geheel op eigen kracht, dus zonder de tussenkomst van een bank. „Wij kopen een aandelenbelang in goedlopende Nederlandse mkb-ondernemingen op. Daarmee voorkomen we vaste aflossingsverplichtingen en kunnen we veel herinvesteren. Dat vormt ook de basis van onze groei: door continue te herinvesteren, blijven wij continue groeien. Dat doen wij jaar in, jaar uit. En op de einddatum? Dan ontvangt de investeerder een winstdeling van 80 procent.”

Nog een aantrekkelijk aspect? Dat is het voorrangsrendement, tot en met 130 procent. „Dat houdt in dat investeerders op de eerste plaats komen, totdat zij 130 procent van hun rendement hebben ontvangen. Dus, stel je voor, jij belegt voor 100.000 euro, dan kom jij op de eerste plaats te staan bij het verstrekken van alle uitkeringen, totdat je daadwerkelijk 130.000 euro hebt ontvangen.”

,,Het resultaat? Een succesvollere onderneming, waar we op tijd kunnen bijsturen als er zich een onverwachte situatie of crisis voordoet”

Algemeen directeur Nick Jacobs, TFH Holland

Actief beheer

Dan nog een laatste punt waarop TFH Holland zich onderscheidt van andere fondsen: actief beheer. „Wij geloven dat actief beheer in het mkb waarde toevoegt. Daarom draaien wij in de eerste drie weken na de transactie mee in de onderneming die we hebben aangekocht. Zodat we alle processen en de bedrijfscultuur van binnen en buiten begrijpen. Je kunt immers nog zo veel groeiplannen maken, uiteindelijk werk je met mensen, die je moet begrijpen en met wie je moet blijven communiceren. Daarom blijven wij ook na de oplevering en uitvoering van een groeiplan één tot anderhalve dag per week aanwezig. Het resultaat? Een succesvollere onderneming, waar we op tijd kunnen bijsturen als er zich een onverwachte situatie of crisis voordoet.”

Je kunt inleggen in het TFH Stable Dividend Fund vanaf 100.000,-. Interesse? Kijk dan verder op de website van TFH Holland.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.