Nieuws Crowdfunding

Knab verbreedt aanbod financiering van ondernemers

Knab verbreedt het aanbod van financiering aan ondernemers en gaat daarvoor een samenwerking aan met vier advies- en financieringspartners: European Credit Partners (ECP), Qredits, SVEA en Voldaan. Door deze samenwerking biedt Knab een breed pallet aan financieringsmogelijkheden voor ondernemers naast de al bestaande Knab Crowdfunding.

De Ondernemer | FOTO: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN 24 maart 2017

Knab

Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Knab Crowdfunding.

Kortlopend en langlopend

Het grootste gedeelte van de financieringsaanvragen die bij Knab Crowdfunding binnenkomen, zijn ondernemers met een liquiditeitsbehoefte om groei te financieren. Bij een kortlopende liquiditeitsbehoefte biedt een werkkapitaal-oplossing uitkomst. Voor een langlopende liquiditeitsbehoefte is een leningvorm zoals crowdfunding passender.

Duurzaam

Remko Jansen van Knab Crowdfunding: “Met deze partners kunnen we een duurzame financieringsoplossing op maat zoeken die past bij een financieringsbehoefte. Crowdfunding past immers niet bij iedere situatie. Maar we willen ondernemers graag helpen bij het zoeken naar een oplossing in hun voordeel. Daarom hebben we deze samenwerkingen opgezocht.”

Eigen vermogen

Enkele weken geleden maakte Knab Crowdfunding ook al de samenwerking bekend met Symbid, de Nederlands marktleider op het gebied van crowdfunding van eigen vermogen.

Dit zijn de nieuwe partners van Knab

  • ECP: voor ondernemingen met groeipotentie heeft ECP een asset based financieringsoplossing.
  • Qredits: is een stichting zonder winstoogmerk. Qredits is opgericht onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken om startende en bestaande ondernemers te financieren tot € 250.000,
  • SVEA: koopt b2b facturen van ondernemers en betaalt tot 98% hiervan binnen 24 uur uit.
  • Voldaan: koopt facturen van mkb-klanten en betaalt deze dezelfde werkdag. Daarmee voorziet Voldaan in de liquiditeitsbehoefte van ondernemingen.