Nieuws Crowdfunding

Deze onderneming wil dat beddengoed meest duurzame hoogtepunt in slaapkamer is

De Rotterdamse ondernemers Robert en Sandie Chan willen met hun KOALA HUG een product bieden waarmee ze het meest duurzame hoogtepunt in de slaapkamer zijn: beddengoed van 100 procent duurzaam eucalyptushout. Om het product op de markt te brengen, startten zij een crowdfunding via CrowdAboutNow.

Van onze redactie 5 januari 2022

KOALA HUG Rotterdam startup beddengoed

De Rotterdammers Robert en Sandie Chan gaan voor duurzaam in de slaapkamer. Foto: KOALA HUG

In Sandie Chan haar zoektocht naar duurzaam beddengoed tipte haar broer Robert, die werkzaam is in de textielsector, de stof Tencel. Sandie Chan: ,,Anders dan de naam misschien doet vermoeden is dit materiaal van eucalyptushout extreem zacht en comfortabel, maar vooral heel milieuvriendelijk. Doordat het ook nog eens hypoallergeen en luchtdoorlatend is, geeft het veel mensen een betere en gezondere nachtrust.”

Producten via webwinkel: kostenbesparing op huisvesting, energie en personeel

Vanwege het minimale betaalbare aanbod besloten de twee ondernemers zich sterk te maken en dit product zelf op de markt te brengen. KOALA HUG biedt beddengoed van uitsluitend 100 procent duurzaam eucalyptushout, zo beloven broer en zus. Robert Chan: ,,Doordat we onze producten via onze webwinkel aanbieden, besparen we op kosten voor huisvesting, energie en personeel. Hierdoor kunnen we de prijzen voor onze klanten laag houden.”

''Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is dit materiaal van eucalyptushout extreem zacht en comfortabel, maar vooral heel milieuvriendelijk''

Sandie Chan, mede-oprichter KOALA HUG

KOALA HUG wil voor eind januari een ton ophalen via crowdfunding

De eerste droom van de ondernemers werd al snel werkelijkheid: binnen twee weken nadat de crowdfundingcampagne live ging, werd het minimum doelbedrag van 50.000 euro bereikt. Dat betekent dat KOALA HUG definitief in april 2022 haar webshop kan gaan lanceren.

De ondernemers voeren nog steeds campagne en momenteel staat de teller op 75.000 euro wat is opgehaald door 65 betrokken investeerders. Het doel is om voor eind januari een ton op te halen. Met dit extra investeringsbedrag kunnen de ondernemers hun volgende droom realiseren en dat is de uitbreiding van hun assortiment met nog meer duurzame producten van eucalyptushout.

Lees ook: Duurzame bloemenbieb Reflower wil met crowdfunding verder groeien

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws