Nieuws Financiën

Eigenaar Nijmeegse modezaken verwacht 20% omzetgroei

Coen Burgers (45) uit Nijmegen is eigenaar van drie modezaken. Naast zijn twee Coef-winkels in de Nijmeegse binnenstad opende hij in september een derde zaak in Arnhem.

Michele Giebing 20 december 2016

Ondernemer Nijmegen

1. Hart voor retail

,,Op de middelbare school was ik al met handel bezig. Ik verkocht posters van artiesten aan mijn klasgenoten en stond regelmatig op rommelmarkten. De retail heeft mijn hart, ik kan niet verklaren waarom. Na de middelbare school ging ik dan ook naar de detailhandelsschool in Nijmegen. Geheel in de lijn der verwachting klopte ik op mijn zeventiende voor een bijbaantje aan bij modezaak The Sting. Ik werkte in allerlei functies binnen het bedrijf. Daar heb ik vandaag de dag in mijn eigen zaken veel profijt van."

2. Over de grens of eigen zaak?

,,In 2007 werd ik gevraagd The Sting in Duitsland op te zetten. Het was de bedoeling dat ik op den duur naar Duitsland zou verhuizen. Ondertussen droomde ik van een eigen zaak. Ik was 37 en dacht al langere tijd: als je zakelijk iets groots wil doen, moet het voor je 40ste gebeuren. Ik besloot voor mezelf te beginnen. Daaruit ontstond eerst mijn conceptstore in Nijmegen met sneakers, accessoires en een kapsalon. Vier jaar later opende ik een paar straten verderop herenmodezaak Coef."

3. Samen sterker

,,Mark Hoornenborg deed al een paar jaar het een en ander voor Coef. Anderhalf jaar geleden werden we fulltime partners. Ik ben veel met de praktijk bezig: inkoop, inrichting van de winkels en het aansturen van de mensen op de vloer. Mark houdt zich bezig met het administratieve en organisatorische deel. Sinds wij samenwerken, verloopt het werk een stuk professioneler en soepeler."

Over

Wie: Coen Burgers (45) werkte negentien jaar bij The Sting. In 2008 opende hij conceptstore Coef aan de Van Welderenstraat in Nijmegen. Drie maanden geleden streek Coef ook neer in de Bakkerstraat in Arnhem.Het bedrijf: Coef heeft drie locaties: een conceptstore en herenmodezaak in Nijmegen en sinds drie maanden een vestiging in Arnhem.Cijfers: Aantal medewerkers: 45 Verwachte groei 2016: 20 procentWaar: Nijmegen en ArnhemContact: coef.nl

Gerelateerde artikelen

> COEF Arnhem viert opening in stijl> Winkelketen COEF legt de lat hoog: 'retail is een vak’> Mannenmodezaak Coef opent na succes derde zaak