Nieuws Financiën

Groninger horecaondernemers blij verrast door drukke zomer

Het is drukker dan voorgaande zomers in de Groningse binnenstad. Henk Wustenveld, uitbater van onder meer De Drie Gezusters, denkt dat de komst van de Primark aan de Westerhaven ermee te maken heeft. Dat vertelde hij donderdag aan het Dagblad van het Noorden.

Van onze redactie 8 augustus 2016

Restaurant

"We zien veel gasten binnenkomen met goed gevulde beige papieren boodschappentassen van de kledingwinkel", aldus Wustenveld. Verder wijst hij de groeiende aantrekkingskracht van het Groningse winkelcentrum aan als reden voor het toenemende horecabezoek. Volgens Wustenveld zijn er in kleinere omliggende plaatsen nog maar weinig leuke winkelformules te vinden.

Meer restaurants, minder bars

Jan Bas van Aalderen, voorzitter van de Groningse afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland, is ervan overtuigd dat de drukte alleen nog maar gaat toenemen. Hij ziet daarbij een sterke groei van het aantal reataurants tegenover een daling van het aantal bars. Daarbij is de opkomst van restaurants die alleen overdag open zijn opmerkelijk. Deze ontwikkeling zorgt volgens Van Aalderen niet tot omzetdaling van de gevestigde bedrijven.