Nieuws Financiën

Hudson's Bay gaat V&D Zwolle helemaal verbouwen

Eerst moet het pand asbestvrij worden gemaakt, dan start de verbouwing. Hudson's Bay wil ook meekijken naar het weeshuisgebied, meldt De Stentor.

Ingrid Stijkel | Foto: Frans Paalman 13 juli 2016

Vend zwolle leeg frans paalman

De nieuwe huurovereenkomst tussen de eigenaar van het V&D-pand in Zwolle, CBRE Global Investors, en winkelconcern Hudson's Bay betekent de start van een maandenlange grondige verbouwing van het voormalige warenhuis in de Zwolse binnenstad. Na de zomer wordt een begin gemaakt met de asbestsanering.

Winkelketen Hudson's Bay wil in het leegstaande V&D-pand in september volgend jaar een winkel ter grootte van 12.000 vierkante meter openen. In de aanloop naar het besluit over de huur heeft het bedrijf schetsen gemaakt hoe ze de betonkolos uit de jaren zestig van de vorige eeuw kan omvormen tot een aantrekkelijk nieuw warenhuis.

Asbest

Naar verwachting neemt het compleet asbestvrij maken van het winkelpand flink wat tijd in beslag. Projectontwikkelaar CBRE gaat ervan uit dat de verbouwwerkzaamheden ten behoeve van het nieuwe warenhuis in maart volgend jaar kunnen starten.

Of het pand tot aan de opening in september volgend jaar nog een andere tijdelijke invulling krijgt, bijvoorbeeld met een pop-up-store of door bewaking van een anti-kraakorganisatie, is nog onzeker. "Dit moet nog bepaald worden, de oplevering van Hudson's Bay heeft de eerste prioriteit", zegt Evelyne Stalenberg-Nossing van CBRE.

Bewaking

Risico's op verpaupering van het pand worden volgens haar verkleind door continue aanwezigheid van bewaking.

CBRE Global Investors is uiteraard blij met de huurovereenkomst met Hudsons' Bay voor haar eigendom in Zwolle. De projectontwikkelaar wist eveneens het voormalige V&D-pand in Den Bosch aan het Canadese warenhuis te verhuren.

Hoog

Gegeven de locatie en kwaliteit stond Zwolle hoog op de lijst van Hudson's Bay Company. De beschikbaarheid van winkelruimte in de dichtbevolkte stad is schaars, en de komst van een aantal grote internationale retailers (Zara en Primark) in Zwolle, zal de aantrekkelijkheid van de stad vergroten.

Hudson's Bay wil met de gemeente Zwolle bekijken hoe het Weeshuisgebied aantrekkelijker kan worden gemaakt voor het winkelend publiek.

Gerelateerde artikelen:Actuele lijst: in deze steden komt Hudson's Bay