Nieuws Financiën

Inspiratievideo: Hoe Wagamama een restaurant opende met crowdfunding

Wagamama haalde met een crowdfundingscampagne €225.000 op voor een nieuw restaurant. Bepalend voor het succes van een crowdfundcampagne is de bijbehorende video. DeOndernemer.nl maakte in samenwerking met Crowdfunding Day Europe een selectie van de vijf beste video’s. In de aanloop naar Crowdfunding Day plaatsen wij de iedere dag een crowdfundingvideo ter inspiratie.

De Ondernemer 22 mei 2016

Wagamama crowdfunding

%VIDEOWIDGET%

Lees ook: Crowdfunding Day Europe: Dromen vs. Risico's

Wagamama is een franchiseformule. De noodlebar heeft wereldwijd 200 restaurants. In 2000 opende het eerste Nederlandse restaurant. Sindsdien heeft Wagamama, onder leiding van Arjen Schrama, een sterke groei doorgemaakt.

De financiering van €225.000 wordt gebruikt voor de opening van de vijfde Nederlandse vestiging aan IJzijde van Amsterdam Centraal Station.

Waarom is dit een goede crowdfundvideo?Deze zakelijke pitch spreekt de doelgroep voor de crowdfunding direct aan. In de pitch komen verschillende betrokkenen aan het woord die de kracht van Wagamama vanuit hun perspectief belichten. Dit zorgt dat Wagamama sterk wordt neergezet, wat veel vertrouwen opwekt bij de mogelijke investeerder.