Nieuws Financiën

Nieuw fonds Lumaux investeert in bedrijven actief in wereld van robotica, energietransitie en mobiliteit

De lancering van een nieuw investeringsfonds gericht op Nederlandse hightech-technologie is een feit. Het nieuwe fonds, genaamd Lumaux, ondersteunt de groei van innovatieve startups en scale-ups.

Van onze redactie 27 maart 2023

Lumaux investeren fonds startups tech

Beeld: Shutterstock

Business Mobility Week

De Ondernemer zet, in samenwerking met ANWB, alle actuele mogelijkheden en uitdagingen in de zakelijke mobiliteit op een rij in een tijdens de Business Mobility Week. Vanaf maandag 27 maart presenteren beslissers, experts en ondernemers ideeën en vergezichten in een speciale reeks (kijk)radio-uitzendingen op New Business Radio, YouTube, ANWB.nl en deze website.

Lumaux heeft tot doel te investeren in early-stage startups en scale-ups. De bedrijven moeten actief zijn op het vlak van robotica, energietransitie en mobiliteit.

Het fonds gaat bedrijven met een hoog potentieel ondersteunen met een multidisciplinair team en middelen. Het team is van mening dat er in het huidige investeringsklimaat ruimte is voor een toegewijd, vindingrijk en ondersteunend investeringsfonds. De fondsmanagers hebben uitgebreide ervaring opgedaan in strategische, technische, financiële en juridische zaken. Hierdoor biedt Lumaux niet alleen financiële ondersteuning, maar wil het ook een waardevolle partner zijn voor het management.

Oplossingen voor tekort aan arbeidskrachten, stijgende (productie)kosten en klimaatverandering

Lars Krieckaert, fondsmanager Lumaux: ,,We zijn erg trots met de lancering van ons fonds en hebben zin om aan de slag te gaan om de groei binnen alle aspecten van het bedrijf te versnellen. We geloven dat de diversiteit van ons team en onze ervaring als ondernemers ons in staat stellen het management van portefeuillebedrijven beter te ondersteunen en waarde toe te voegen.”

De markten waarop Lumaux zich richt - robotica, energietransitie en mobiliteit - hebben in de recente geschiedenis al een enorme groei laten zien en zullen naar verwachting nog verder groeien. Edwin Rammeloo, fondsmanager Lumaux: ,,We zien veel kansen voor bedrijven die actief zijn in de beoogde markten. Deze bedrijven hebben een grote dynamiek en bieden oplossingen voor alledaagse uitdagingen en urgente zaken als tekort aan arbeidskrachten, stijgende (productie)kosten en klimaatverandering. Bedrijven die oplossingen bieden voor deze problemen, zullen de verkoop van hun producten en diensten snel kunnen opschalen.”

''We geloven dat de diversiteit van ons team en onze ervaring als ondernemers ons in staat stellen het management van portefeuillebedrijven beter te ondersteunen en waarde toe te voegen''

Lars Krieckaert, fondsmanager Lumaux (foto onder)

Investeringscriteria opgesteld door Lumaux

Lumaux heeft investeringscriteria (op hoog niveau) opgesteld voor de potentiële investeringen, waaronder: hightech start-ups en scale-ups (portfoliomix van early- en later stage-bedrijven), software/hardware-productcombinatie en gevestigd in Nederland. Het fonds is momenteel bezig met de afronding van de eerste investering en zal binnenkort meer informatie delen over de samenwerking.

Lees ook: Ondanks economische somberheid investeren er volgens NLinvesteert nog voldoende mkb-bedrijven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws