Nieuws Financiën

Ondernemers massaal voor fonds binnenstad

Ruim 80 procent van de Bergse ondernemers die hun stem hebben uitgebracht, kiest voor de BIZ (Bedrijven InvesteringsZone). Dat betekent dat ook de komende vijf jaar ondernemers verplicht bijdragen aan een ondernemersfonds waarmee gezamenlijke activiteiten in de stad worden gefinancierd. Dit bericht BN/DeStem zaterdag.

HENK VAN INGEN 7 maart 2016

Ondernemers Fonds

Zowel voorzitter Jean-Pierre Stander van ondernemersvereniging Sterck, dat het fonds beheert, als wethouder Patrick van der Velden is bijzonder in zijn nopjes over het resultaat. "Ik vind het ook heel positief dat maar liefst zeventig procent van de ondernemers heeft gereageerd. Dat zegt iets over waar we nu mee bezig zijn en hoe dat wordt gewaardeerd", aldus Stander.

Van der Velden spreekt over een 'fantastisch resultaat' en prijst de wijze waarop de gemeente en Sterck op dit moment zaken met elkaar doen. "Voorheen zag je dat er tussen ondernemers onderling en de gemeente onenigheid was. Nu is er sprake van een gezamenlijk blok. Daar ben ik ontzettend trots op", zegt de GBWP-wethouder. Volgens Stander staan nieuwe activiteiten op de rol die met behulp van de nieuwe BIZ worden gefinancierd. Welke dat zijn, wil hij nog niet zeggen. Maar hij benadrukt wel dat Sterck met name de jeugd erbij wil betrekken. "Er is voor jongeren in de stad niet zoveel te beleven. Zo weet ik dat ze graag een eigen plek willen of iets van een discotheek. De komende tijd benaderen we een aantal organisaties om daarover in gesprek te gaan. Ja, we gaan zeker de Jeugdraad erbij betrekken."

240 stemmenOnder auspiciën van een notaris zijn gistermiddag in het stadhuis de resultaten van de enquête onder de ondernemers bekend gemaakt. Van de 343 ondernemers die een envelop in de bus hebben gekregen, hebben 240 hun stem uitgebracht. Dat betekent een respons van een dikke 70 procent. Slechts 43 van hen stemden tegen, 193 waren voor. Er waren vier onthoudingen.

Het doel van de BIZ is meer bezoekers naar de stad te trekken. Iedere ondernemer draagt daar verplicht financieel aan bij. De gemeente zorgt voor de inning.