Nieuws Financiën

Ondernemersclub Zierikzee doet zuinig aan

De nieuwe ondernemersvereniging InZzee strijkt volgend jaar zo'n 70.000 tot 75.000 euro op, maar houdt de hand op de knip. Volgens voorzitter Lucie Krans is het onverstandig het volledige budget in één keer over de schutting te gooien.

MARCEL MODDE 10 december 2016

Zierikzee zeeland winkelstraat historisch centrum binnenstad

,,Je kan het ook gebruiken om eens in de twee jaar een groots evenement te organiseren, bijvoorbeeld een jazz- of bluesfestival, waarmee we Zierikzee écht op de kaart zetten. Onze leden hebben aangeven dat er meer muziek moet komen in het centrum. Maar dat is nog maar een wild idee", benadrukt Krans.

Kleine bedragen

Van binnenuit klinkt gemor over de tegenprestatie die InZzee voor die bijdrage levert. Organisaties die voor ondersteuning hebben aangeklopt voor hun evenement in de binnenstad volgend jaar, hebben te horen gekregen dat er in totaal vijfduizend euro beschikbaar is.

,,Dat bedrag hebben we gereserveerd puur om bij te springen", legt Krans uit. ,,Als een aanvulling op het eigen budget van die organisaties. Dat gaat inderdaad om kleine bedragen: een paar honderd euro hier en daar. Het is niet de bedoeling dat wij bestaande evenementen fors gaan subsidiëren. We zijn zelf ook een vereniging die z'n eigen broek moet zien op te houden. Van die 70.000 euro gaat nog een hoop onkosten af. Voor promotie bijvoorbeeld. En dan doen we al superzuinig door steeds bij iemand thuis te vergaderen."

Stimulans

InZzee wil volgend jaar zelf van alles gaan organiseren, zegt Krans. ,,We hebben veel leuks op stapel staan, maar proberen ook de ondernemers te stimuleren om met initiatieven te komen."

> Lees meer over de plannen van InZzee in de PZC van zaterdag 10 december.