Nieuws Financiën

Sekswinkel Delft in handen jonge ondernemer

De erotiekwinkel van Christine le Duc aan de Molslaan in Delft heeft een doorstart gekregen, schrijft het AD. De jonge ondernemer Jeffrey Both (22) durft het zakelijke avontuur aan, waardoor de stad twee erotische winkels houdt.

Bijnse Dankert 22 juni 2016

Christineleducdelft

Nog altijd prijkt de naam Christine le Duc boven de winkel aan de Molslaan. En dat zal ook zo blijven, vertelt de kersverse winkeleigenaar. "Veel mensen hebben een mening over een sekswinkeltje. 'Vies', wordt dan vaak gezegd. Terwijl de naam 'Christine le Duc' ondertussen goed bekendstaat als een vrouwvriendelijke, nette winkel. Je wordt niet raar aangekeken als je hier naar binnen stapt."

De oorspronkelijk naam van de winkelketen mag Both behouden, maar voor de rest is het pand helemaal van hemzelf. "Ik ben echt eigen baas en ben vrij om te doen wat ik wil. Ik zal veel spullen uit het assortiment van Christine le Duc blijven verkopen, maar heb ook de vrijheid om andere zaken in de schappen te zetten. En ik plak mijn eigen prijsjes, dat biedt voordelen.''

Ondanks zijn jeugdige leeftijd loopt de 22-jarige Both al een tijdje mee in de handel met erotische waar, vertelt hij. "Voordat ik hoorde over deze winkel was ik zelfstandig ondernemer, ik stond bijvoorbeeld met een stand op erotische beurzen, zoals de Kamasutrabeurs."

Op een feestje hoorde Both dat de Delftse erotiekwinkel begin dit jaar moest sluiten. Het Duitse bedrijf Beate Uhse besloot toen om de deuren te sluiten van dertien van de 26 Christine le Duc-winkels in Nederland. Both besloot de sprong te wagen en de winkel over te nemen.

Veel zal er overigens niet veranderen aan de rijen vitrines met pikante lingerie en erotische speeltjes. Wel is Both begonnen om de winkel iets anders in te richten. Klanten hebben de weg naar de winkel ondertussen weer weten te vinden. "Tot nu toe merk ik veel interesse voor speeltjes bedoeld voor de gay-scene. Dat leeft blijkbaar in Delft. Ik heb mijn assortiment er al wat op aangepast."

Voor concurrentie van de andere sekswinkel in Delft, enkele honderden meters verderop, is Both niet bevreesd. "We vissen in totaal verschillende vijvers. Zij bieden andere producten en richten zich op een publiek dat vaker sekswinkels bezoekt. Ik richt mij vooral op de wat 'voorzichtigere' klanten, mensen die nog niet eerder binnen zijn gelopen." Toch ziet Both de meeste klanten pas rond het einde van de middag. "Veel mensen komen langs na hun werk. Dan kunnen ze daarna naar hun auto, hoeven ze niet lang met hun tas door de stad.''