Nieuws Financiën

'Tip top is echt ons kindje'

Berrie van Helden | Foto: Marc Pluim 21 januari 2016

Broodjetiptoparnhem1065

Broodje Tip Top op de Korenmarkt in Arnhem gaat binnenkort weer open. De nieuwe eigenaars Danny Massop en Bhola Wirdjanand wachten op de vergunning.

Ze zijn nu echt de baas. "Wij hebben de afgelopen twintig jaar onder drie bazen gewerkt. Maar we beschouwden Broodje Tip Top eigenlijk altijd al als ons eigen bedrijf. Het is ons kindje. Maar pas sinds deze week zijn wij ook echt eigenaars", zegt Bhola 'Badjoe' Wirdjanand in De Gelderlander.

Nieuw leven inblazenHij en Danny Massop kunnen het nog nauwelijks geloven. Zij gaan de broodjeszaak op de Korenmarkt in Arnhem nieuw leven inblazen. Dat gebeurt voor de tweede keer. "Na het faillissement in 2014 hadden wij al de ambitie de zaak over te nemen. De pandeigenaar had echter een ander op het oog. Die heeft ons in dienst genomen. De eerste maanden liep de zaak fantastisch. Daarna werd het steeds minder", zegt Wirdjanand.

GunfactorDaar hebben hij en Massop van geleerd. Ze zijn vast van plan niet dezelfde fouten te maken. "Wij hebben de gunfactor van het publiek. In de ogen van de gasten zijn wij Broodje Tip Top. Wij hopen dat zij en de omliggende ondernemers ons hun vertrouwen geven. Dat zullen wij zeker niet beschamen", zegt Massop.

Deze maand gingen de deuren van Broodje Tip Top opnieuw dicht. De eigenaar kon de huur en de leveranciers niet langer betalen. De zaak was vaker dicht dan open. Door een arbeidsconflict waren Massop en Wirdjanand al vertrokken. Massop: "Ik hoorde dat de zaak was dichtgeplakt. Dat doet je toch wat."

Hij was niet verbaasd dat de pandeigenaar hen benaderde. "Hij was niet vergeten dat wij eerder interesse hadden getoond."

Zodra de vergunning binnen is, gaan de twee weer broodjes warm vlees, filet américain en tartaar maken. "Zoals men van ons gewend is. En dat zeven dagen per week. We garanderen dat een van ons twee er altijd is. Elke dag vanaf elf uur in de ochtend", zegt Huissenaar Danny Massop.

Broodje Tip Top wordt als het aan hen ligt weer snel het ontmoetingspunt voor een vers broodje en een glas melk. "Niet zelden wordt in het holst van de nacht een meter melk besteld in combinatie met broodjes warm vlees. Dat hoort gewoon bij Tip Top", zegt Wirdjanand.