Nieuws Financiën

V&D-curatoren door met enkele partijen

David Bremmer 19 januari 2016

Winkelvdfailliet1065

De curatoren van V&D hebben 'verschillende nadere biedingen' voor zowel V&D als La Place binnengekregen. Komende dagen wordt met een handvol partijen doorgepraat, aldus de bewindvoerders gisteren in een korte verklaring.

Ruim tien kandidaten mochten afgelopen week de boeken van het failliete V&D doorspitten. Zij hadden tot zondag 11.00 uur de tijd om een serieus bod uit te brengen. Meerdere partijen hebben van die mogelijkheid gebruikgemaakt, melden curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck Smolders nu. Ze hebben hieruit de beste kandidaten geselecteerd. "De curatoren zijn druk bezig om deze biedingen te bestuderen en te vergelijken," meldt woordvoerder Edwin van Wijk. "De komende dagen zal met een handvol partijen worden doorgesproken."

Hudson's BayOm welke partijen het gaat, willen de curatoren nog niet zeggen. Ze verwachten in de loop van deze week verdere mededelingen te kunnen doen. Eerder werd duidelijk dat het Canadese Hudson's Bay serieuze interesse heeft om de warenhuizen van V&D in diverse steden over te nemen. Huidig eigenaar Sun Capital zou niet bij de geïnteresseerden zitten. Ook internationale durfinvesteerders met een grote retailportefeuille zouden interesse hebben getoond.

Hoewel Hudson's ook met grote verhuurders praat, lijkt er een gerede kans te zijn dat de Canadezen zich eveneens bij de bewindvoerders hebben gemeld en bij de geselecteerde kandidaten zitten. Verder schreef het AD eerder op basis van bronnen dat huidige eigenaar Sun Capital niet geïnteresseerd is en geen bod doet.

La PlaceDe curatoren hopen V&D en La Place zo veel mogelijk intact te houden. Partijen moesten ten minste interesse tonen in grote delen van het failliete warenhuis om een bod te mogen doen. Die belangstelling was er: er kwamen in eerste instantie liefst 70 voorstellen binnen voor V&D, dat op oudejaarsdag bankroet ging.

Dat Sun Capital naar verluidt niet bij de bieders zit, zal de ondernemingsraad als muziek in de oren klinken. Die schreef eerder een brief aan de curatoren met als dringende aanbeveling niet met Sun in zee te gaan. "Het is onmogelijk een serieuze optie,'' schreef or-voorzitter Martin Oudejans. "De curatoren begrijpen dit en zeggen toe dit mee te nemen in hun mogelijke afwegingen.''