Aangeboden door Verwer & Janssen

Branded Content Financiën

Verwer & Janssen: gedegen vermogensbeheer in een groeiende economie

Voor steeds meer beleggers is Verwer & Janssen Vermogensmanagement een geschikte partner in hun zoektocht naar rendement. Dat wordt versterkt door de historisch lage rente en het toenemende vertrouwen in de economie, mede door de stijgende vaccinatiegraad.

Henk van de Voorde 14 juli 2021

Verwer Janssen vermogen financieel advies

De eigenaren van Verwer & Janssen Vermogensmanagement: Johan van Sprundel, Walter Janssen en Evert Verwer. Foto: Atelier CPD

De vermogensbeheerder is al bijna twintig jaar een gevestigde naam in Noord-Brabant en Zeeland. Daarnaast is er veel aanwas van nieuwe klanten. Over spaargeld moet veelal een negatieve rente worden betaald, waardoor men op zoek gaat naar kansrijke alternatieven. ,,Wij beheren het vermogen voor mensen die geen tijd, zin of kennis van beleggen hebben”, aldus algemeen directeur Evert Verwer. ,,Ontzorgen is in feite ons werk. Ook vorig jaar, tijdens de enorme beursdip vanwege de pandemie, zijn we ons blijven richten op de langetermijndoelen die we hebben afgesproken met onze klanten. We hebben ons dus niet laten leiden door de waan van de dag. Het coronajaar 2020 hebben we ondanks alles toch overwegend positief af kunnen sluiten en 2021 is tot heden ook een erg positief beursjaar voor onze klanten.”

Vier beleggingsstijlen

Verwer & Janssen is sinds de start in 2003 uitgegroeid tot dé specialist in Zuidwest-Nederland voor maatwerkportefeuilles met beheersbare risico’s en optimale winstpotentie. De overnames in de afgelopen drie jaar zijn prima verlopen: achtereenvolgens VIP Vermogensbeheer (Breda), HENS Vermogensbeheer (Rotterdam) en Invest Consult (Prinsenbeek).

“Als goed huisvader passen we op de centen van onze klanten”

Johan van Sprundel, mede-eigenaar van Verwer & Janssen

Inmiddels voorziet Verwer & Janssen in vier vormen van beleggen: maatwerk, geconcentreerd aandelen beleggen, klassiek vermogensbeheer en VenJ-online. Bij deze laatste vorm kunnen ook beleggers met kleinere bedragen deelnemen. Dat is met name geschikt voor ouders of grootouders die voor hun kinderen of kleinkinderen willen beleggen voor later. ,,Dus in feite hebben we met deze vier smaken een beleggingsstijl voor iedere klant”, zegt compagnon Walter Janssen. ,,Naast maatwerk (vanaf 100.000 euro) en VenJ-online (vanaf 5.000 euro) kan men bij ons ook terecht voor een duidelijk offensievere aanpak. Bovendien beleggen we steeds meer in kansrijke thema’s zoals fondsen in cybersecurity, robotisering en automatisering, fintech en clean technology.”

Laagdrempeligheid

Bij de Brabants-Zeeuwse vermogensbeheerder, met hoofdvestiging in Roosendaal en bijkantoor in Hulst, is laagdrempeligheid troef. ,,Bij ons geen stropdassen en marmer, maar toegankelijkheid en een persoonlijke benadering”, legt mede-eigenaar Johan van Sprundel uit. ,,Onze kernwaarden zijn rust en gemak. Als goed huisvader passen we op de centen van onze klanten, zodat zij beter kunnen slapen.”

Lees ook: Vermogensbeheerder Verwer & Janssen groeit uit tot speler van formaat

Verwer & Janssen beschikt over een team van twaalf deskundige medewerkers met een rijke ervaring in de wereld van vermogensbeheer en advies. ,,Doordat banken overschakelden op confectie werd de persoonlijke benadering steeds minder”, vervolgt Van Sprundel. ,,Voor een groot deel van de vermogende beleggers zijn echter maatwerk, optimale bereikbaarheid en persoonlijke aandacht essentieel. Dat wordt door ons team geboden. Elke dag opnieuw.”

Rust op de financiële markten teruggekeerd

Ondanks de goede cijfers in het afgelopen decennium, met een gestage jaarlijkse groei van klantenbestand en beheerd vermogen, blijft Verwer & Janssen realistisch. ,,Als wereldwijd de beurzen dalen zoals begin 2020 heeft dat uiteraard ook zijn weerslag op onze portefeuilles”, benadrukt Verwer. ,,Ondertussen zijn de aandelenbeurzen na de forse daling zeer goed hersteld en dit zien we ook terug in de portefeuilles van onze klanten. Voor 2021 gaat DNB uit van een groei van 3 procent en voor 2022 zelfs 3,7 procent. De rust op de financiële markten is teruggekeerd en de algemene verwachting is dat de rente voorlopig laag zal blijven. Bovendien zorgt een gebrek aan alternatieven die rendement opleveren voor een bodem onder de aandelenmarkten.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Verwer & Janssen Vermogensmanagement. Kijk voor meer informatie op vermogensmanagers.nl