Nieuws Financiën

Werkloosheid daalt voor het eerst in Gelderland

In alle gemeenten in de regio, behalve Doetinchem, nam het percentage werklozen ten opzichte van de beroepsbevolking af. In Doetinchem bleef het werkloosheidspercentage steken op 7,1 procent; net zoveel als in 2014, schrijft De Gelderlander donderdag.

Chris van Alem 25 februari 2016

Uwvwerkloosheidzeeland1065

In Veenendaal (Utrecht) nam de werkloosheid zelfs toe, met 0,1 procent punt tot 7,3 procent.

Dat blijkt uit cijfers die datajournalistieke nieuwsdienst LocalFocus op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft samengesteld.

Ondanks een daling van de werkloosheid met 0,9 procentpunt blijft Arnhem de gemeente met het hoogste werkloosheidspercentage (9,1 procent) in Gelderland, gevolgd door Nijmegen (8,3 procent) en Doesburg 7,8 procent.

In de regio is de werkloosheid in het Utrechtse Renswoude met 4,6 procent het laagst, in Gelderland in Neerijnen en Neder-Betuwe, met 5,1 procent.

Ten opzichte van 2008, het jaar waarin de financiële crisis zich voltrok gevolgd door een langdurige neergang, was de werkloosheid in de regio fors lager.

De Brabantse gemeenten Mill en St. Anthonis scoorden toen met 2,8 procent het laagst. Arnhem was in 2008 met 5,1 procent koploper.