Nieuws Financiën

Zagerkwekerij Delta Farms breidt opnieuw uit

De drie nieuwe vijvers in het proefgebied voor zilte teelten bij de Zeelandbrug moeten vóór mei gereed zijn. "Het inzaaien van de larven kan maar één keer per jaar en dat is in april of mei", legt Jaap Meijering van Delta Farms uit schrijft PZC.

Ellen Jobse 24 maart 2016

Nereis virens

Het zusterbedrijf van Topsy Baits uit Wilhelminadorp begon in 2012 met drie kweekvijvers voor zagers. Jaarlijks kwamen daar nieuwe vijvers bij. Het bedrijf exporteert de zagers naar kwekerijen in Australië, Zuid-Amerika, Zuid-Europa, het Verre Oosten en het Midden-Oosten.

Delta Farms hoopt naast de nieuwe kweekvijvers ook een bedrijfsgebouw van ruim duizend vierkante meter groot neer te mogen zetten aan de Colijnsplaatse Groeneweg. Meijering: "Dan kunnen we de zagers zelf verpakken en invriezen. Nu besteden we dat nog uit aan onze grootste klant."

Vandaag gaat Meijering de plannen toelichten bij de gemeente Noord-Beveland. Over het uiterlijk van het gebouw is goed nagedacht. "Het moet passen in de bestaande omgeving. We willen het pand in de dijk 'verstoppen' door de dijk geleidelijk over te laten lopen in een grasdak."