Nieuws Financiën

Zwolle zoekt nog alternatief thuiszorg

De gemeente Zwolle gaat niet in zee met de Stichting Familiehulp, beter bekend als Buurtzorg. Er zijn minder dure alternatieven, stelt wethouder Nelleke Vedelaar.

Janske Mollen | Foto: ANP 25 februari 2016

TSN ANP 1

Buurtzorg had Zwolle, net als vele andere gemeenten in Nederland, het aanbod gedaan hen te accepteren als overnamekandidaat voor de medewerkers en cliënten van TSN. Die organisatie heeft in Zwolle ongeveer 860 cliënten en 142 medewerkers. "Buurtzorg vroeg echter een bijdrage in de overnamekosten van 140.000 euro", aldus wethouder Vedelaar. "Dus zijn we gaan kijken bij bestaande partijen in de stad wat die ons kunnen bieden. Zeven partijen hebben een voorstel gedaan. Dat zijn serieuze alternatieven en we hebben er alle vertrouwen in een goede opvolger voor TSN te vinden."

Eind aprilTot eind april blijft Zwolle gebruik maken van TSN. "Zo hebben we nog even tijd om de voorstellen uit te werken. Dat duurt iets langer voor de cliënten en medewerkers die natuurlijk ongerust zijn, maar we denken dat we dan een beter resultaat hebben. Alle aanbieders volgen de cao en denken de werkgelegenheid te kunnen garanderen."