Aangeboden door AANtWERK Award

Branded Content Innovatie

AANtWERK Award bekroont meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant

Op dinsdag 8 maart 2022 wordt de tweejaarlijkse AANtWERK Award uitgereikt: dé prijs voor de meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant. Drie finalisten nemen het tijdens het voorjaarsevenement in de Orangerie in Den Bosch tegen elkaar op. Jury en publiek bepalen samen de winnaar.

Nienke Vermeulen 16 november 2021

Laatste update: 18 februari 2022 17:30

Finalisten Aantwerk Award 4 min

De drie finalisten: v.l.n.r. Dennis Jorissen (PRC), Anka Aarts (Aarts Schilders) en Henri Elsen (Kemkens). Foto: Van Assendelft

De winnaar van de award is het bedrijf dat op de meest succesvolle manier werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast laat de organisatie ook op andere vlakken positieve maatschappelijke betrokkenheid zien. De award, die voor de derde maal wordt uitgereikt, is een initiatief van AANtWERK, een platform van 160 Noordoost-Brabantse werkgevers dat is opgericht door de sociale ontwikkelbedrijven Weener XL, IBN en WSD en eenentwintig werkgevers die founders worden genoemd.

Onder het motto 'we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zij zien dat sociaal en succesvol zakendoen prima samengaan. De ambitie van de stichting is bovendien om van Noordoost-Brabant de meest inclusieve regio van Nederland te maken. Werkgevers binnen het platform AANtWERK inspireren en ontmoeten elkaar tijdens diverse evenementen en workshops op het gebied van inclusief ondernemen.

Drie finalisten

De jury ontving tientallen aanvragen voor nominaties van organisaties binnen en buiten de club, aangedragen door de founders en partners van AANtWERK zelf. Nadat de vakjury alle inzendingen had doorgenomen en na pitches van alle meedingende bedrijven, bleven er drie finalisten over: Aarts Schilders uit Veghel, Plastic Recycling Company (PRC) uit Schijndel en Kemkens uit Oss. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Marith Bloem, algemeen directeur Hendriks SGR (winnaar 2019)
  • Bart Zegers, algemeen directeur Wiltec
  • Jan van Vucht, directeur – bestuurder Area
  • Inge Willems, manager WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant
  • Tonnie Huibers, Directeur-Academie voor HRM en Bedrijfskunde van Avans Hogeschool

Juryrapport over PRC, Kempens en Aarts Schilders

,,Plastic Recycling Company viel voor ons als jury op omdat voor hen sociaal ondernemen heel natuurlijk lijkt. Bovendien voegen zij met hun businessmodel wat toe aan de wereld uit het oogpunt van circulariteit. Dat in combinatie met het familiaire karakter en hun wens om ook gewoon winstgevend te zijn sprak ons zeer aan.”

Marith Bloem, Hendriks SGR (winnaar AANtWERK Award 2019) over PRC

,,Het succesvol en duurzaam plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een grote organisatie, blijkt in de praktijk vaak best lastig. De manier waarop Kemkens dit heeft aangepakt is een inspirerend voorbeeld voor andere organisaties. Vandaar de nominatie.”

Bart Zegers (Wiltec) over finalist Kemkens

,,Het boeiende van Aarts Schilders is de combinatie van professionele re-integratie met regulier schilderwerk door mensen in vaste dienst. Daarmee stralen ze uit dat ze zelf écht geloven in hun mensen”.

Jan van Vucht (Area) over finalist Aarts Schilders

Publiek heeft laatste stem

Tijdens het voorjaarsevenement van AANtWERK op dinsdag 8 maart krijgt het publiek de laatste stem. De drie finalisten nemen het dan tegen elkaar op met indrukwekkende video’s, scherpe interviewrondes en een laatste boodschap, onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier. Voormalig winnares Marith Bloem overhandigt de award aan haar opvolger.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Stichting AANtWERK.

Meer informatie over de award en het platform: aantwerk.nu

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws