Aangeboden door AANtWERK Award

Branded Content Innovatie

AANtWERK Award: jury en publiek kiezen meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant

Binnenkomst wordt de tweejaarlijkse AANtWERK Award uitgereikt: dé prijs voor de meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant. Drie finalisten nemen het tijdens het jaardiner in de Orangerie in Den Bosch tegen elkaar op met indrukwekkende video’s, scherpe interviewrondes en een laatst boodschap, onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier. Wie er wint, dat bepalen de jury en het publiek samen op de avond zelf.

Nienke Vermeulen 16 november 2021

Finalisten Aantwerk Award 4 min

De finalisten van de AANtWERK Award voor de meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant zijn: (midden) Anka Aarts, directeur Aarts Schilder in Veghel, (links) Dennis Jorissen, directeur Plastic Recycling Company in Schijndel en (rechts) Henri Elsen, directeur Kemkens in Oss.

De winnaar van de award is het bedrijf dat op de meest succesvolle manier werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast laat de organisatie ook op andere vlakken positieve maatschappelijke betrokkenheid zien. De award, die voor de derde maal wordt uitgereikt, is een initiatief van platform AANtWERK, opgericht door de sociaal ontwikkelbedrijven Weener XL, IBN en WSD en 25 bedrijven die founders worden genoemd.

Onder het motto 'we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zij zien dat sociaal en succesvol zakendoen prima samengaan. De ambitie van de stichting is bovendien om van Noordoost-Brabant de meest inclusieve regio van Nederland te maken. Werkgevers binnen het platform AANtWERK inspireren en ontmoeten elkaar tijdens diverse evenementen en workshops op het gebied van inclusief ondernemen.

De finalisten

De jury kreeg tientallen aanvragen voor nominaties binnen van organisaties binnen en buiten de club, aangedragen door de founders en partners van AANtWERK zelf. Nadat de vakjury alle inzendingen had doorgenomen en na pitches van alle meedingende bedrijven, bleven er drie finalisten over: Aarts Schilders uit Veghel, Plastic Recycling Company (PRC) uit Schijndel en Kemkens uit Oss. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Marith Bloem, algemeen directeur Hendriks SGR (winnaar AANtWERK Award 2019)
  • Bart Zegers, algemeen directeur Wiltec
  • Jan van Vucht, directeur – bestuurder Area
  • Inge Willems, manager WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant
  • Tonnie Huibers, Directeur-Academie voor HRM en Bedrijfskunde van Avans Hogeschool

Uit het juryrapport

,,PRC viel voor ons als jury op omdat voor hen sociaal ondernemen heel natuurlijk lijkt. Bovendien voegen zij met hun businessmodel wat toe aan de wereld uit het oogpunt van circulariteit. Dat in combinatie met het familiaire karakter en hun wens om ook gewoon winstgevend te zijn sprak ons zeer aan.”

Marith Bloem, Hendriks SGR (winnaar AANtWERK Award 2019) over Plastic Recycling Company

,,Het succesvol en duurzaam plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een grote organisatie, blijkt in de praktijk vaak best lastig. De manier waarop Kemkens dit heeft aangepakt is een inspirerend voorbeeld voor andere organisaties. Vandaar de nominatie.”

Bart Zegers, Wiltec over Kemkens

,,Het boeiende van Aarts Schilders is de combinatie van professionele re-integratie met regulier schilderwerk door mensen in vaste dienst. Daarmee stralen ze uit dat ze zelf écht geloven in hun mensen”.

Jan van Vucht, Area over Aarts Schilders

Feestelijke bekendmaking

Tijdens het Jaardiner van AANtWERK krijgt het publiek de laatste stem. Voormalig winnares Marith Bloem overhandigt de award aan haar opvolger. Voor meer informatie over de award en de stichting AANtWERK: aantwerk.nu

Mis vanaf nu geen ondernemersnieuws meer, schrijf je in voor onze dagelijkse update. In 2 minuten tijd ben jij weer op de hoogte.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws