Aangeboden door Oranje Handelsmissiefonds

Branded Content Innovatie

Het Oranje Handelsmissiefonds maakt werk van jouw internationale ambities

Nederland is een handelsland, een derde van het Nederlandse Bruto Binnenlands Product (BBP) wordt verdiend met export, dus onze ondernemers kijken graag over de grens. Wie droomt van export naar het buitenland kan zelf de stoute schoenen aantrekken, maar wist je dat daarvoor ook fondsen beschikbaar zijn? Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en is daarvan misschien wel het beste voorbeeld. Ieder jaar winnen 10 succesvolle MBK-bedrijven ondersteuning van het OHMF bij het waarmaken van hun exportdroom. Je kunt je nu aanmelden voor het OHMF 2023.

Branded content 22 mei 2023

Het Oranje Handelsmissiefonds maakt werk van jouw internationale ambities

Het Oranje Handelsmissiefonds maakt werk van jouw internationale ambities. Foto: Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF)

Het OHMF opent in het buitenland deuren die anders gesloten blijven. Ondernemers met internationale ambities kunnen zich gratis aanmelden voor het fonds, jaarlijks kiest een vakkundige jury de 10 winnaars. De jury kiest de winnaars op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn en kijkt daarbij ook naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De winnaars krijgen 1 jaar lang professionele begeleiding bij hun entree op een nieuwe buitenlandse markt. Zij kunnen bijvoorbeeld mee op handelsmissie of krijgen de gelegenheid zich te presenteren op een grote internationale beurs. Als winnaar profiteer je van het brede netwerk van ambassades, consulaten-generaals en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). Zo biedt het fonds iedere ondernemer met internationale ambitie precies de juiste expertise en een relevant netwerk.

Meld je aan: maak je exportdroom waar

Deelname aan het Oranje Handelsmissiefonds zorgt gegarandeerd voor meer naamsbekendheid, export en opent deuren in het buitenland. Meld je nu aan

Het OHMF stimuleert vrouwelijk ondernemerschap, dus roept vrouwelijke ondernemers op zich vooral aan te melden voor de inschrijving van dit jaar. Lees hieronder hoe Cathelijne Lania met hulp van het OHMF de VS veroverde.

A Beautiful Story - Cathelijne Lania

Een sociale onderneming die wereldwijd sieraden verkoopt. Het bedrijf won in 2022 het Oranje Handelsmissiefonds. Founder Cathelijne Lania vertelt: ,,Het Oranje Handelsmissiefonds was mijn rode loper naar de Verenigde Staten en Canada.” Ze bouwde in 15 jaar een bedrijf op dat internationaal zakendoet en zocht naar ingangen om uit te breiden naar Amerika. ,,Dankzij de ingangen van het fonds voerden we meer dan 35 gesprekken, waaronder met ambassades, de Netherlands Business Support Offices en ondernemers. Zo vinden we nieuwe klanten en bepalen we onze internationale aanpak.”

Wat is het Oranje Handelsmissiefonds?

Het Oranje Handelsmissie Fonds werd in 2013 opgericht door ING, KLM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en MKB Nederland. Na vele succesvolle jaren en plezierige samenwerkingen heeft er begin 2022 een wisseling plaatsgevonden in de samenstelling van de partners. De huidige partners zijn het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), evofenedex, EY en UPS, en supporting partner Taleninstituut Regina Coeli. Met dit fonds bundelen de partners hun krachten en onderstrepen zij het belang van internationale handel voor Nederland.

Ondernemers met internationaal succes

Het OHMF krijgt jaarlijks honderden aanmeldingen van ondernemers die internationaal kansen zien en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Sinds de oprichting heeft het OHMF zo’n 100 ondernemers succesvol geholpen met de verkenning op internationale markten. Een aantal OHMF-winnaars die succesvol zijn in het buitenland: Tony Chocolonely, Naïf, Stonecycling, Fairtrade, Seepje.

Dopper - Virginia Yanquilevich

Dopper creëert met duurzame waterflessen een enorme golfbeweging in de wereld van wegwerpplastic. Het bedrijf won in 2017 het fonds en breidde inmiddels uit naar 5 landen. CEO Virginia Yanquilevich vertelt: ,,Als je begint met een verkenning moet je ervoor open staan. Het OMHF heeft voor ons deuren geopend richting de overheid. Daar hebben we nog iedere dag profijt van, dus we zijn heel dankbaar voor de kansen die we daardoor hebben gekregen.”

African Clean Energy - Judith Walker (COO)

De organisatie ontwikkelt een slim hybride kooktoestel, dat bijdraagt aan de gezondheid van mensen, schonere lucht, verminderd brandgevaar en het tegengaan van ontbossing. Daarmee houdt het bedrijf inwoners van Afrika bovendien connected. COO Judith Walker vertelt: ,,Ik denk dat veel ondernemers onderschatten wat erbij komt kijken om in een nieuwe markt te starten. Het is belangrijk om een markt goed te verkennen en daarover advies in te winnen. Het OMHF hielp ons een goede band op te bouwen met ambassades en de overheid. Zo konden we als Nederlands bedrijf internationaal uitbreiden. Vooral in Oeganda en Cambodia hielp dat ons om snel op te schalen en meer klanten te bereiken.”

COO Judith Walker.

Meld je aan: maak werk van je internationale ambities

Droom je van export of internationaal zakendoen? Je kunt je nu aanmelden Meld je aan voor het OHMF 2023. Deelname is gratis, inschrijven kan tot en met 19 juni 2023.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.