Nieuws Duurzaamheid

Albert Heijn plaatst eerste Dopper Water Tap op World Water Day

Albert Heijn en Dopper willen het voor consumenten makkelijker maken om altijd en overal water te drinken uit een hervulbare fles. Dat doen zij met de plaatsing van slimme Dopper Water Taps in diverse Albert Heijn-winkels.

Van onze redactie 22 maart 2023

Albert heijn dopper marit virginia

Virginia Yanquilevich, ceo van Dopper en Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, nemen de eerste Dopper Water Tap in gebruik. Foto: AH

22 maart, op World Water Day, wordt de eerste watertap in gebruik genomen. Met het aanbieden van gratis kraanwater zet Albert Heijn een volgende stap op weg naar minder plastic en maakt de supermarkt het makkelijker te kiezen voor een gezonde dorstlesser.

Vanaf vandaag kunnen consumenten in de eerste winkels hun herbruikbare waterfles vullen bij de slimme Dopper Water Tap in de herkenbare Albert Heijn-kleur. De watertaps worden geplaatst in winkels in de buurt van scholen of andere drukbezochte plekken waar klanten en voorbijgangers vaak de behoefte hebben aan verfrissend drinkwater.

Met deze nieuwe watertappunten bij de ingang van de winkel bieden Dopper en Albert Heijn de mogelijkheid op een duurzame manier water te drinken. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van beide bedrijven het gebruik van plastic terug te dringen. Deze week worden de eerste vijf Dopper Water Taps geplaatst bij Albert Heijn-winkels in Overveen, Amsterdam, Den Haag, Leidschendam en Leiderdorp.

''Het meenemen en hervullen van je herbruikbare waterfles als je de deur uitgaat, zou net zo gewoon moeten zijn als het meenemen van je sleutels en telefoon''

Virginia Yanquilevich, ceo Dopper

Dopper maakt de watertappunten via Google Maps vindbaar

Vorig jaar lanceerde Dopper de Dopper Water Tap, een tap gemaakt om gedrag te veranderen. Het interactieve led-display is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek naar communicatie en gedrag en stimuleert mensen hun herbruikbare fles te vullen.

Met meer dan 200 verschillende triggers, woorden en grapjes worden mensen gestimuleerd om hun herbruikbare fles bij te vullen. De intelligente tap houdt onder andere bij hoeveel water er gedronken is en hoeveel plastic flesjes bespaard zijn. Omdat Dopper de watertappunten via Google Maps vindbaar maakt, ontstaat er een landelijk netwerk van plekken waar mensen hun herbruikbare waterfles kunnen vullen.

De eerste Dopper Water Tap wordt in gebruik genomen. Foto: Albert Heijn

Albert Heijn: 'Met de Dopper Water Taps slaan we twee vliegen in één klap'

Voor Albert Heijn, die de mogelijkheid ziet om 250 winkels te voorzien van een watertap, komen in deze stap gezondheid en duurzaamheid op een mooie manier samen. Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn: ,,We stimuleren een gezonde levensstijl en hebben de ambitie minder verpakkingsmateriaal, waaronder plastic, te gebruiken. Met de Dopper Water Taps slaan we twee vliegen in één klap: we stimuleren mensen water te drinken op een duurzame manier. Dat doen we samen met Dopper, een vooruitstrevend merk dat al jaren met succes de beweging naar hergebruik stimuleert. Een mooi voorbeeld van onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’."

Virginia Yanquilevich, ceo Dopper: ,,Het meenemen en hervullen van je herbruikbare waterfles als je de deur uitgaat, zou net zo gewoon moeten zijn als het meenemen van je sleutels en telefoon. Zeker in Nederland, waar schoon drinkwater direct uit de kraan komt. Met het plaatsen van de Dopper Water Taps maakt Albert Heijn het voor consumenten makkelijker, leuker en voor de hand liggend om te kiezen voor herbruikbaar. Door de taps op drukbezochte winkellocaties te plaatsen, vergroten we de vindbaarheid van plekken waar je je fles kunt bijvullen en hopen we miljoenen mensen te inspireren zich aan te sluiten bij onze strijd tegen wegwerpplastic."

Stimuleren hergebruik

Albert Heijn is volop bezig minder en 100 procent recyclebaar verpakkingsmateriaal te gebruiken. Daarnaast stimuleert de supermarkt herbruikbare verpakkingen zoals de hervulbare sinaasappelfles en de duurzame verszakjes voor groente en fruit. Ook Dopper richt zich op het stimuleren van hergebruik met de iconische Dopperfles en nu dus ook met de Dopper Water Tap.

Virginia Yanquilevich van Dopper was recent te gast in De Ondernemer Live. Kijk de uitzending onder nog eens terug.

&list=PLSdlWE9y-YxCK9oY7Sn9Y-ubjhpMC8eQt&index=10&t=2s

Lees ook: Dopper lanceert meest duurzame flessen-collectie ter wereld

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws