Aangeboden door Cleantech Regio

Branded Content Duurzaamheid

Bedrijven gebaat bij slimme combi ‘nieuwe werken’ en duurzame mobiliteit

Werk en mobiliteit zijn door corona het afgelopen jaar in rap tempo veranderd. Er wordt veel thuis gewerkt, er zijn nauwelijks files meer en er lijkt ook hernieuwde aandacht te zijn voor duurzaamheid. Bedrijven, zoals Van Dorp Installaties, ervaren nu de voordelen van het hybride werken enerzijds en van slimme en schone mobiliteit anderzijds. Het is zaak om die voordelen te borgen, vooral voor ná corona.

Justin Muis 16 maart 2021

Bedrijven gebaat bij slimme combi nieuwe werken en duurzame mobiliteit min

Een eerste stap die bedrijven kunnen zetten om de voordelen van duurzame mobiliteit en hybride werken vast te houden, is het uitvoeren van een mobiliteitsscan. Foto: Cleantech Regio

Wat is het effect van structureler thuiswerken? Welke medewerkers zouden vaker met de fiets naar het werk kunnen en wat levert dat op? Een eerste stap die bedrijven kunnen zetten om de voordelen van duurzame mobiliteit en hybride werken vast te houden, is het uitvoeren van een mobiliteitsscan. Met de reisdata van het woon-werkverkeer van medewerkers, krijg je als werkgever inzicht in wat ander mobiliteitsbeleid jou en je medewerkers oplevert.

Lees ook: Waarom het flexkantoor hét alternatief is voor thuiswerken

Concrete acties of advies op maat

De nieuwe inzichten in het reisgedrag van je medewerkers kun je vertalen naar concrete acties. Denk aan een gratis probeeractie voor e-bikes of speed pedelecs, waarmee je medewerkers de overstap eens kunnen uitproberen. Met een ambassadeursworkshop ga je op een interactieve manier met je medewerkers op zoek naar wat er mogelijk is op duurzame mobiliteit. Maar je kunt het thema ook bij de wortel aanpakken, door je beleid anders in te steken. Een adviestraject op maat biedt dan uitkomst.

Succesverhaal: probeeractie bij Van Dorp Installaties

Van Dorp Installaties was één van de bedrijven die deelnam aan een highspeedbike probeeractie. Drie medewerkers sloegen de handen ineen en gaven zich op. Op die manier inspireerden zij directeur Jan Wilms om óók de auto te laten staan. Wilms legt in deze video uit waarom de actie zo belangrijk is gebleken voor het bedrijf.

Cleantech Regio helpt bedrijven

Heb je behoefte aan advies op maat? Zie je kansen voor een probeeractie? Of wil je toch eerst inzichtelijk maken hoe het met het reisgedrag van je medewerkers is gesteld? Met de Werkgeversenquête van Cleantech Regio geef je als bedrijf aan waar jouw behoeftes liggen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.