Nieuws Duurzaamheid
Deze ondernemer gaat strijd tegen voedselverspilling aan met plantaardige maaltijdboxen
De ondernemer Cerencio Muntslag (30) heeft de Splandish-maaltijdboxen, met als missie om van zero-waste het nieuwe normaal te maken, gelanceerd. De jonge ondernemer biedt met zijn startup Amsterdammers vers ingevroren maaltijdboxen aan die volledig plantaardig en gebalanceerd zijn.

Cerencio Muntslag, oprichter van Splandish.
De consument kan een box van vier, zes of acht plantaardige maaltijden bestellen die je thuis alleen nog maar hoeft op te warmen. De maaltijden zijn vers ingevroren om niet alleen de smaak en voedingswaarden te behouden, maar ook om voedselverspilling tegen te gaan.
Gerechten als Surinaamse bami met tempeh of dahl met aardappel en rode linzen wordt op een groene manier bij de consument thuisbezorgd: met een elektrische scooter, fiets of op de step. Zo wil de ondernemer achter het concept de gehele voedingsindustrie inspireren. Cerencio: ,,Het is tijd om wakker te worden. Vanaf nu moet duurzaamheid voor iedereen centraal staan.''
''De vriezer wordt vaak niet, nauwelijks of op de verkeerde manier gebruikt. En daar vallen nog veel slagen te maken in de strijd tegen voedselverspilling''
Strijd tegen voedselverspilling
Cerencio is van mening dat een vriezer het meest ondergewaardeerde apparaat is in de keuken. ,,Hij wordt vaak niet, nauwelijks of op de verkeerde manier gebruikt. En daar vallen nog veel slagen te maken in de strijd tegen voedselverspilling. Handig voor wanneer je geen tijd of inspiratie hebt om te koken, maar toch op zoek bent naar een gezonde hap.''
Diepvriesmaaltijden worden over het algemeen gezien als niet lekker of ongezond en daar brengt de jonge Amsterdammer met Splandish verandering in.
Lees ook: Dankzij coronacrisis krijgen maaltijdboxen een enorme boost