Aangeboden door DELTA

Branded Content Duurzaamheid

Paul Fermont ziet rol makelaar veranderen: 'Duurzaamheid voor mij de standaard’

De rol van de makelaar verandert door het steeds groter wordende belang van duurzaamheid. Paul Fermont van Faasse en Fermont kan erover meepraten. Het hagelnieuwe kantoor van het Zeeuwse makelaarsbedrijf in Middelburg is dan ook volledig groen.

(bron: Belastingdienst) 14 oktober 2020

Zakelijk Faasse Fermont DELTA

Paul Fermont van Faasse en Fermont.

Duurzaamheid brengt mooie uitdagingen met zich mee. De Zeeuwse makelaar Paul Fermont kent ze uit de praktijk van diverse bouwprojecten en ook van het energieverbruik in de eigen onderneming.

,,Duurzaamheid speelt voor nieuwbouw een grote rol. De regelgeving is daarop ingericht en dat is goed te zien in onze recente projecten in Middelburg en ook in oudere projecten in Goes. Als het gaat om bestaande woningen, dan zijn de nutskosten en onderhoudsinstallaties van belang. Hoe lager die kosten, hoe meer profijt een koper kan hebben. Lagere kosten brengen hogere prijzen. Het is wel van belang dat de duurzaamheidsmaatregelen esthetisch netjes verwerkt worden. Daar kijk je immers tegenaan.”

''Als je in deze tijd nieuw bouwt, dan is duurzaamheid voor mij de standaard. Wij hebben het pand voor onszelf gebouwd en andere delen van het pand verhuren we aan derden''

Paul Fermont, Faasse en Fermont

Acceptatie rond duurzaamheid

De ontwikkeling op het gebied van acceptatie rond duurzaamheid is er eentje om vrolijk van te worden. Fermont geeft aan dat het zo’n twintig jaar geleden vele malen lastiger was een project te verkopen als het hoofdthema ‘duurzaamheid’ was. ,,We hebben een project in Goes gehad dat we eerst met dit thema op de markt brachten. Van de twaalf woningen verkochten wij er slechts één. Exact hetzelfde product, maar dan met een andere marktbenadering als regulier project verkocht wél. Dat is nu echt anders.”

Geheel in de trend van duurzame ontwikkeling heeft Faasse en Fermont recent een energiezuinig filiaal in Middelburg gebouwd. ,,Als je in deze tijd nieuw bouwt, dan is duurzaamheid voor mij de standaard. Wij hebben het pand voor onszelf gebouwd en andere delen van het pand verhuren we aan derden. Het is voor die derden dan erg gunstig als bijvoorbeeld de nutskosten zeer laag zijn. Dat scheelt in de kosten per medewerker en in je huisvestingslasten. Hierdoor heeft de huurder meer ruimte voor andere investeringen of gewoonweg meer winst. Daarnaast moeten wij met z’n allen gewoon geen gebruik meer willen maken van fossiele brandstoffen als dat niet nodig is.”

Lees ook: Energiebesparingsplicht nu meer dan papieren tijger

Hart voor de regio

Het is precies de reden waarom de makelaar heeft gekozen voor DELTA als energieleverancier. Fermont geeft aan te geloven in regionale verbondenheid, zeker in Zeeland. Heeft hij de mogelijkheid om de groene stroom uit eigen werkgebied te halen, dan zal hij dat niet nalaten. ,,Als rasechte Zeeuw, die in verschillende streken van Zeeland heeft gewoond, heb ik niet eens aan een andere leverancier gedacht. Ik vind dat DELTA innovatief bezig is, met hart voor de regio.”

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. DELTA Energie. Voor meer informatie: deltaenergie.nl

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.