Video Duurzaamheid

De Picnic-potentie van Pieter Pot

Het succes van Pieter Pot is onmiskenbaar, maar hoe werkt dit bedrijf precies en welke potentie zit er nog meer in dit concept van levensmiddelen in potten? De Ondernemer ging kijken op locatie en maakte een videoportret van deze challenger.

Roland Tameling 21 juni 2021

MyChannels Video ID: 234011

Mede-oprichter Jouri Schoemaker ontvangt videomaker Roland Tameling in de sociale werkplaats van Stroomopwaarts in Schiedam. Daar worden de potten gevuld en klaargemaakt voor distributie. Het past allemaal bij het duurzame ondernemerschap van Schoemaker en zijn zakenpartner Martijn Bijmolt. Klik op de video hierboven om zelf een kijkje te nemen in de keuken van Pieter Pot.

Lees ook: Met Pieter Pot kun je duurzaam eten wat de pot schaft

Expansie naar Duitsland

Het pottenbedrijf heeft grote ambities, want na de geleidelijke uitrol in Nederland lonkt alweer het buitenland. Uitbreiding naar België en Duitsland is namelijk de volgende stap. De bezorgbakfiets is inmiddels ingeruild voor busjes van PostNL Food. Presentator Tameling moet een beetje aan Picnic denken, die andere online supermarkt waar veel om te doen is. Ook dat bedrijf is een enorm succes, onder meer door expansie naar Duitsland. In de video beantwoordt Schoemaker de vraag: wat is de Picnic-potentie van Pieter Pot?

Lees ook het uitgebreide interview met Pieter Pot, dat dinsdag verscheen in het AD en alle regionale kranten van DPG Media. De Ondernemer heeft deze dagbladpagina en video aangeboden aan Pieter Pot als speciale prijs bij de AMMA Awards voor beste mediacampagnes.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws