Nieuws Energietransitie

Bakker Ellen zet crowdfunding in om nieuwe apparatuur te bekostigen

De nieuwe desembakkerij van Ellen van Duijn opent vanaf september haar deuren in Haarlem. De bakkerij verhuist vanwege ruimtegebrek in haar huidige 'microbakkerij'. Met een succesvolle crowdfundingcampagne heeft ze binnen vijf weken 80.000 euro opgehaald om de benodigde apparatuur aan te schaffen.

Van onze redactie 10 juli 2023

Ellen van Duijn bakker haarlem crowdfunding

Ellen van Duijn aan het werk in haar huidige bakkerij. Foto:United Photos/Toussaint Kluiters

Tijdens de eerste lockdown is Ellen van Duijn begonnen met het bakken van desembroden. Later is dit uitgebreid met diverse producten zoals kaneelbroodjes, pizzettes en madeleines. Dit alles bakt ze in haar eigen garage, die zij heeft omgebouwd tot microbakkerij. Met het gebruik van traditionele baktechnieken en lokale en zo veel mogelijk biologische ingrediënten wil zij de smaak en kwaliteit van de producten waarborgen.

Al 13 jaar inspireert Ellen maandelijks meer dan 200.000 mensen met haar food- en lifestyleblog en bracht zij haar eerste eigen kookboek uit. Vanwege het succes van haar bakkerij richt ze zich nu op het openen van haar eigen desembakkerij met een bijbehorende winkel. Ellen: ,,Ik doe niets liever dan mensen blij maken met goed eten en drinken. Het begon als een manier om te ontspannen, maar nu is de vraag te groot. Het is echt te gek dat onbekenden zo’n stuk omrijden om mijn broden te proeven. Maar binnenkort hoeft dat niet meer!’

''Met dit bedrag kunnen we echt een fijn plekje maken waar de buurt naast verse lekkernijen ook goede koffie kan komen drinken''

Ellen van Duijn, bakker

Binnen vijf weken haalde bakker Ellen met de crowdfunding 80.000 euro op

Met de verhuizing van de bakkerij vanuit het buitengebied naar de rand van het centrum van Haarlem, kan de productie van desembroden worden opgeschaald. Om de nieuwe apparatuur aan te schaffen heeft Ellen ervoor gekozen om een crowdfundingcampagne op te zetten via het platform CrowdAboutNow.

Binnen vijf weken haalde ze met de crowdfunding 80.000 euro op met 57 enthousiaste investeerders die nu al vaste klant zijn en geloven in het succes van de nieuwe bakkerij. Ellen: ,,We kregen zoveel leuke reacties van klanten die geīnvesteerd hebben en zijn super dankbaar. Met dit bedrag kunnen we echt een fijn plekje maken waar de buurt naast verse lekkernijen ook goede koffie kan komen drinken. Via de crowdfunding profiteer jijzelf én help je een lokale ambacht.”

Lees ook: Twentse bakker Remy bakt op flextijden middenin de nacht om te overleven: ‘Alleen als de stroomprijs laag is’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws