Nieuws Groei

Action verstevigt positie in Europa met hoge groeicijfers en klantwaardering

Action heeft in de eerste drie maanden van 2023 zijn positie als snelst groeiende non-food discounter van Europa opnieuw waargemaakt. Met een groei van 36,2 procent is de netto-omzet gestegen naar ruim 2,4 miljard euro.

Van onze redactie 11 mei 2023

Action groei omzet spanje italie frankrijk

Beeld: Action

Op vergelijkbare basis, zonder het effect van nieuwe winkels, groeide de omzet ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar met 24,3 procent. Daarnaast heeft Action het aantal winkels uitgebreid met 34, waardoor het nu 2297 winkels telt in 11 Europese landen. De groei van Action vindt plaats in alle landen waar het bedrijf actief is, maar met name in Italië en Spanje zijn er opmerkelijke ontwikkelingen te zien. In Italië zijn al dertig winkels geopend, en na een succesvolle start in Noord-Italië wordt er nu gewerkt aan landelijke dekking.

Lees ook: Action blijft groeien en groeien: 280 nieuwe winkels en een omzet van 8,9 miljard euro

In Spanje begon Action vorig jaar met een pilotfase in de kustregio rond Barcelona en Tarragona. Inmiddels zijn er ook winkels geopend in het midden (Madrid) en zuidoosten (Murcia). Het aantal Actionwinkels in Spanje is al gegroeid naar 9. De geplande opening van een distributiecentrum nabij Madrid zal de snelle uitbreiding verder ondersteunen.

Action stimuleert werkgelegenheid en economie dankzij snelle groei

De snelle groei van Action heeft niet alleen invloed op zijn marktpositie, maar ook op de werkgelegenheid. Gemiddeld werken er twintig medewerkers in een nieuwe Actionwinkel en in een distributiecentrum zijn er enkele honderden werknemers actief. Door te investeren in trainingen en promotiekansen zorgt Action ervoor dat de medewerkers meegroeien met het bedrijf.

De groei van Action gaat gepaard met een grote klantwaardering. Consumenten kiezen Action als favoriete winkelmerk in verschillende landen. In Frankrijk is Action dit jaar zelfs uitgeroepen tot favoriete winkel. In thuisland Nederland kozen consumenten Action tot de winkel met de beste prijs-kwaliteitverhouding in het Retail Merkenonderzoek 2023. Qua groeipotentie is Action in dit onderzoek nummer twee, en overall staat Action voor het eerst in de top 3 van sterkste retailmerken.

Lees ook: Ceo Hajir Hajji laat winkelmotor van Action op volle toeren draaien: om de dag eentje openen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws