Nieuws Groei

Bas Smit is liever ondernemer dan tv-presentator

Bas Smit heeft ruim 850.000 volgers op Instagram en wordt regelmatig gevraagd op televisie te verschijnen, maar de ondernemer doet het niet. Anders dan zijn echtgenote Nicolette van Dam ambieert hij geen televisiecarrière. De ondernemer is liever bezig zich in te zetten voor zijn ondernemingen en voor goede doelen.

Van onze redactie 30 juni 2021

Bas smit ondernemer tv volgers nicolette van dam

Bas Smit en Nicolette van Dam tijdens de lancering van 'De Amsterdamse Zomer', waaraan Smit ook verbonden is. Dit is een serie concerten in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

,,En ik ben ook niet zo goed voor de camera,'' zegt Smit in gesprek met VIVA. ,,Ik denk dat dat me ook wel aantrekkelijk houdt. Je ziet zo veel mensen van wie je denkt: waarom zijn jullie op tv? Die willen het alleen maar om op televisie te zijn,'' zo staat te lezen op Nu.nl.

Liever communiceert de ondernemer en influencer met zijn volgers via zijn eigen kanalen. ,,Daar heb ik zelf de volledige regie over, dus de hartelijke groeten."

Lees ook: Ondernemer/influencer Bas Smit start sportconcept The Padellers

Bas Smit meer dan Instagram-influencer

Ondanks zijn hoeveelheid volgers, ziet Smit zichzelf niet als "hardcore influencer". ,,Maar het is wel mooi om te zien dat we dankzij de acties op onze socials en onze trouwe volgers vorig jaar meer dan 1 miljoen euro hebben kunnen doneren aan goede doelen. Als we op die manier influencers zijn, is dat alleen maar mooi. Het is toch te gek voor woorden dat als je een groot bereik hebt, je alleen maar de hele dag gaat staan poseren in nieuwe kleren? Tuurlijk, je mag dat doen, maar probeer alsjeblieft ook je power in te zetten om het leven van andere mensen beter te maken."

De ondernemer sloot zich onlangs aan bij het nieuwe sportconcept The Padellers, helemaal gericht op de populaire sport padel, die ook Smit al vijftien jaar beoefent. Het Amsterdamse bedrijf opent een tweede locatie in de hoofdstad en zal daarna banen in heel Nederland openen, zo vertelt Bas Smit in het interview op De Ondernemer. Ook in Duitsland wordt de balsport steeds populairder en ook daar ziet de ondernemer kansen.

Bas Smit en Nicolette van Dam als ondernemers

Meer weten over het ondernemerschap van Bas Smit en Nicolette van Dam? Bekijk hier de verzamelpagina met artikelen over de serie-ondernemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws