Nieuws Groei

Dragons’ Den-investeerder Shawn Harris zet plantenservice Upperbloom met drie ton in bloei

Dragons’ Den-investeerder Shawn Harris investeert 300.000 euro in de Nederlandse startup Upperbloom. Ze krijgt hiermee 20 procent in handen. Upperbloom kan door dit geld verder professionaliseren en het plantenaanbod uitbreiden.

Redactie 21 juni 2021

Upperbloom 1

Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek van Upperbloom en Shawn Harris (Orange Wings). Foto: Upperbloom

Groene vingers zijn nergens voor nodig, stelt Upperbloom. De onderneming werkt met een plantenabonnement met groengarantie en twee of drie plantenwissels per jaar. ,,Dat is niet tuinieren, dat is balkonieren. Er moeten steeds meer balkons en dakterrassen in bloei staan.”

Lees ook: Dragons' Den-investeerder Harris: 'Nederland doet te weinig voor jonge ondernemers in startupfase'

Onderneemster Shawn Harris gaat vanuit Orange Wings investeren in Upperbloom: ,,Ik heb de transformatie die bloemen teweeg kunnen brengen in de urban jungle altijd indrukwekkend gevonden. Ik ben dan ook blij dat ik als investeerder betrokken ben bij deze groene impact op de stad!”

Medeoprichter Sam van der Zanden vult aan: ,,Veel mensen beginnen niet aan planten op het balkon, omdat ze het gedoe vinden of lastig ze in leven te houden. Die zorgen nemen wij weg. Nooit meer met tuinaarde zeulen, maar wel prachtige planten en bloemen op je balkon. Nooit meer treurige plantjes, alles in volle bloei.”

De tekst gaat onder de foto van Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek verder.

Upperbloom is opgericht door Van der Zanden en Tom van Ruitenbeek. Het zaadje werd geplant in 2018, toen Sam van zijn moeder een mooi gevulde plantenbak kreeg. Zijn balkon werd sfeervoller, vaker gebruikt. Samen met Tom werkte hij het idee uit tot de professionele service die Upperbloom nu is. Elk seizoen worden samen met kwekers en vakspecialisten nieuwe plantensets ontwikkeld, het opkweken en vullen gebeurt met tuinderij Pantar Amsterdam.

Een eigen tuinman voor je balkon

De balkonier van Upperbloom verzorgt installatie en plantenwissels met seizoensplanten, zodat elke buitenplek het hele jaar groeit en bloeit. Niets gaat verloren, want geretourneerde planten krijgen een tweede leven in de volle grond of worden compost.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws