Podcast Droomstart

Welke stappen hebben Christina (Contour Lab) en Jeffrey (FinBuddy) met hun startup gezet?

Droomstarters Christina Hadinoto (Contour Lab) en Jeffrey van Dam (FinBuddy) geven in deze aflevering hun ultieme pitch, waar ze na hun eerste succesvolle 60 seconden-pitch keihard aan hebben gewerkt. Een van de twee ondernemers gaat door naar de laatste aflevering van de podcastserie: de slotaflevering waarin de jury en jij - de luisteraar- de ultieme Droomstart-pitch kiezen.

Droomstart Christina Hadinoto staand

Christina Hadinoto kwam uit Vlaanderen over voor haar tweede pitch, ditmaal in Hoofddorp.

Van onze redactie 10 januari 2023

We starten deze Droomstart met Jeffrey van Dam van FinBuddy. De missie van de startup is financiën leuker en makkelijker maken. Dat doet het door alle vaste lasten op dezelfde dag af te schrijven van de rekening, net na ontvangst van bijvoorbeeld je salaris. Hoe is het Jeffrey vergaan sinds de vorige aflevering? ,,Zeer goed. Het is natuurlijk een spannende periode geweest. Zo ben ik uitgenodigd bij het LEF-event. Dat was een zeer leuke sessie waar we konden sparren met op- en topondernemers. Wat hebben zij meegemaakt, hoe gaan zij om met het ondernemersleven? En ik ben op het hoofdkantoor van Barry van Ruiven van SEABASS in Rotterdam geweest.’’

''Het is natuurlijk een spannende periode geweest. Zo ben ik uitgenodigd bij het LEF-event. Dat was een zeer leuke sessie waar we konden sparren met op- en topondernemers''

Jeffrey van Dam, FinBuddy

Hoe staat het met het team en de verdere groeiplannen van FinBuddy?

Jeffrey kreeg de vorige aflevering een opdracht van de jury mee. ,,Giet het businessplan van FinBuddy in een presentatie voor de zogenaamde Board of Directors van VodafoneZiggo. Met de nadruk op de gebruikers van ons product. We zijn met die opdracht aan de slag gegaan’’, aldus de ondernemer. Presentator Fabienne de Vries heeft het over een ‘superstrakke pitch’, maar denkt de jury bestaande uit businesscoach en bestseller-auteur Kelly Weekers, Barry van Ruiven, commercieel directeur André Dolsma van Qredits en De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek daar hetzelfde over?

De FinBuddy-oprichter pitcht zijn presentatie op overtuigende wijze voor het viertal. Een belangrijk deel is weggelegd voor een informatief en helder filmpje van een minuut. Ook vertelt Jeffrey over een pilot dat zijn bedrijf bij enkele grote bedrijven heeft gedraaid. Met succes. En hoe staat het met het team en de verdere groeiplannen van FinBuddy? Het is sowieso een ‘fantastisch verhaal’, meent de jury. Toch zijn er nog vragen. ‘Wat kost het product aan energie?’ en ‘Wat zijn de verdere kosten voor een opdrachtgever?’.

FinBuddy-oprichter Jeffrey van Dam is klaar voor de volgende pitch.

Binnen een paar weken heeft Contour Lab de eerste soft launch

De tweede ondernemer in deze aflevering is de Belgische Christina Hadinoto van Contour Lab. De software van de startup bepaalt de lichaamsvorm en modevoorkeuren van klanten op basis van een aantal vragen. Zo krijgt de klant toegang tot stylingadvies voor hun lichaamstype en aanbevelingen van de juiste producten op gefilterde productpagina's. Ook genereert de software automatische online aanbevelingen die lichaamsvormen matcht met de meest flatterende kledingstukken binnen de modestijl van de eindklant. Groot voordeel: de kans dat de kleding wordt geretourneerd is zo vele malen kleiner en dus duurzamer.

Hoe is het met Christina en haar onderneming gegaan sinds haar eerste Droomstart-pitch, vraagt Fabienne de Vlaamse. ,,We zijn heel hard aan het werken om onze oplossing in de markt te zetten. Binnen een paar weken hebben we onze eerste soft launch’’, aldus de ondernemer achter Contour Lab. ,,Uiteraard houden we overal de focus op netwerkuitbreiding, het vertellen van ons verhaal en het uitbouwen van de connecties.’’

''Uiteraard houden we overal de focus op netwerkuitbreiding, het vertellen van ons verhaal en het uitbouwen van de connecties''

Christina Hadinoto, Contour Lab

De opdracht waaraan Christina de afgelopen periode hard aan heeft gewerkt? Het visualiseren van het product, zodat het voor de gebruiker nog duidelijker is wat de voordelen van de Contour Lab-software zijn. Of dat ook is gelukt, is natuurlijk aan de jury. Christina begint haar pitch met een quote die veel moet verduidelijken. Verder gaat ze dieper in op het waarom en vooral hoe van het product. Dat doet ze onder meer met foto’s van zichzelf. Haar eigen onzekerheden als het in het verleden aankwam op Christina's lichaam. Voor de ondernemer het startpunt van haar bedrijf. Ook vertelt ze over haar rechterhanden die van de startup een groot succes moeten maken. En o ja, de Belgische heeft een nieuwtje!

Lees ook: Tweede pitch Droomstart: gaat de jury voor slimme fintech-startup of voor horecatrend?

Gaat de jury voor slimme fintech van FinBuddy of body positivity Contour Lab?

Ook voor Christina heeft de jury na de pitch nog enkele vragen. Want wat is eigenlijk de belangrijkste reden dat mensen hun online bestelde kleding retourneren? Een verkeerde pasvorm of vinden zij het toch niet mooi? De ondernemer is goed voorbereid en heeft de antwoorden op deze en andere juryvragen. Zijn haar pitch en antwoorden goed genoeg om de vierkoppige jury te overtuigen?

In het laatste deel van deze podcast buigt de jury zich over de pitch van FinBuddy en Contour Lab. Welke ondernemer heeft de opdracht het best opgepakt? Welk businessplan klinkt na twee verschillende pitches als het meest kansrijke? Kortom: wie gaat er door naar de laatste aflevering van dit tweede seizoen? Op naar de finale!

Jury én publiek beslissen wie de Droomstart maakt

In seizoen 2 van Droomstart meten acht startende ondernemers zich met elkaar. In een pitch van een minuut krijgen ze de gelegenheid de vakjury, bestaande uit businesscoach en bestseller-auteur Kelly Weekers, Barry van Ruiven (topondernemer achter SEABASS), commercieel directeur André Dolsma van Qredits en De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek, te overtuigen van hun plannen.

Uit alle inzendingen selecteert de jury tien potentiële Droomstarters die worden uitgenodigd voor een pitch. Daarvan maken er acht de kans om door te gaan, om vervolgens via twee rondes tot twee finalisten te komen die een super-pitch gaan doen. De jury en het publiek bepalen dan gezamenlijk wie Droomstart wint!

Ga met ons mee op ondernemersreis, leef mee met de kandidaten en kom te weten of jouw favoriete ondernemer zijn of haar Droomstart gaat beleven! Luisteren kan via Spotify en Apple.

Lees ook: Twee duurzame businessplannen in derde Droomstart-pitch: wordt het de growtower of fashion-software?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details