Podcast Droomstart

Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken in rap tempo veranderd. We zitten minder op kantoor en zien onze collega’s bijna alleen maar op een scherm. Dit heeft natuurlijk invloed op het teamgevoel en de binding met het bedrijf. Wat als je het leuke van een teamuitje nou kan combineren met werken in het buitenland?

Droomstart Wemote Eva van Diermen Elske Doets

Eva van Diermen in gesprek met Elske Doets. Foto: Ruud Voest.

Van onze redactie 26 april 2022

Bonus:

Dat is het workation-idee van Eva van Diermen (23) en Nicky Verstappen (27), waarmee zij de Droomstartjury enkele maanden geleden wisten te overtuigen. Maar hoe staat het nu met hun bedrijf? Je hoort het in de zevende aflevering van Droomstart.

In de eerste stap van Droomstart worden de twee ondernemers in de dop gekoppeld aan een mentor. Elske Doets, reisondernemer en voormalig Zakenvrouw van het Jaar, voorziet Van Diermen en Verstappen met vaste regelmaat van tips en feedback. Waar andere startupcoaches eerst een grondige analyse van de markt willen zien, is Doets van de oude stempel: hun idee moet passen op de achterkant van een bierviltje.

Lees ook: Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Naast de gesprekken met Doets maken Van Diermen en Verstappen ook zelf een workation naar Athene. Je moet immers wel weten wat je aanbiedt. Verstappen: ,,We gingen van hoogtepunt, naar hoogtepunt. Nadat we onze site online hadden gezet, kwamen er gelijk twee leads uit.”

Hoe dit afloopt en of het tweetal bijvoorbeeld al hun vaste baan heeft opgezegd om vol voor het ondernemersavontuur te gaan, hoor je in Droomstart aflevering zeven. Luister Droomstart via de bekende podcastkanalen zoals Spotify en Apple Podcast. Ga naar Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis.

Lees ook: Twintiger heeft dé oplossing voor SEO-schrijvers en -marketeers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details