Podcast Droomstart

Laatste aflevering Droomstart online: ‘We moeten mensen in dienst nemen, het wordt gewoon te veel’

Zes maanden geleden begon het Droomstart-avontuur met twaalf pitchers op de stip voor de ondernemersjury. Vier van hen gingen ervandoor met een Droomstart. Hoe gaat het nu met ze? Is hun ondernemersdroom werkelijkheid geworden of is een droom in duigen gevallen? Je hoort het in de laatste podcastaflevering van het eerste seizoen van Droomstart.

Droomstart slotaflevering wemote nicky verstappen

Nicky Verstappen (links) met Kim Kötter en Arne van Berg (As We Speak Podcasts) tijdens XL-aflevering van De Ondernemer Live. Foto: Ruud Voets.

Van onze redactie 12 juli 2022

De helft van de Nederlanders droomt ervan om te ondernemen, maar slechts een fractie daarvan durft daadwerkelijk de stap te maken. Daarom lanceerde De Ondernemer Droomstart: een podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en halen we het net op. In de slotaflevering van Droomstart spreken we met vier deelnemers en krijgen we de grote vraag beantwoord: is het ondernemersavontuur geslaagd?

Voor wie het Droomstart-traject in ieder geval is geslaagd, is Nicky Verstappen. Haar compagnon Eva van Diermen pitchte hun idee voor de ondernemersjury: workations organiseren voor bedrijven, zodat medewerkers - ondanks het vele thuiswerken - niet de binding met het bedrijf verliezen.

Maar hoe staat het nu met hun bedrijf Wemote? In de XL-radiouitzending van De Ondernemer Livevertelt Verstappen de stand van zaken. ,,Eigenlijk is er best veel veranderd”, legt Verstappen uit. ,,We begonnen met workations, maar gedurende het traject kwamen we erachter dat ons concept dan niet helemaal toereikend was.”

Lees ook: Moeite met B2B-sales? Deze expert geeft tips

Employer-branding-agency

In Droomstart is te horen dat Verstappen en Van Diermen in gesprek gaan met b2b-salesexpert Thijs van der Zande. Hij vertelde het duo dat workations niet het doel zijn van een bedrijf, maar dat ze met een workation juist iets willen oplossen. Binding tussen personeel en het bedrijf bijvoorbeeld.

Verstappen: ,,Daarom zijn we nu een employer-branding-agency geworden. Naast workations doen we ook connect events en social media.” Deze conceptverandering is niet het enige wat er anders is dan zes maanden geleden. ,,Soms hebben we al het gevoel dat we mensen in dienst moeten gaan nemen, het wordt gewoon te veel”, legt Van Diermen in de podcast uit.

Benieuwd hoe het verder gaat met de dames van Wemote? Of de andere deelnemers? Luister dan de slotaflevering van Droomstart in jouw favoriete podcastapp. Of kijk op Droomstart.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details