Nieuws Groei

Hennie van der Most slaat megaslag: haalt Duits pretpark voor schijntje naar Rotterdam

Ondernemer Hennie van der Most heeft voor een appel en een ei de inboedel van het gesloten Space Park in het Duitse Bremen weten te bemachtigen. Met deze publiekstrekkers wil hij zijn Attractiepark Rotterdam in Charlois verder optuigen.

Marcel Potters 28 juni 2021

Duits pretpark hennie van der most ondernemer rotterdam overijssel

Bouwer van attractieparken Hennie van de Most heeft een slag geslagen in Duitsland. Hij kocht in Bremen de inboedel van het gesloten Space Park om het in Rotterdam weer op te bouwen. Foto's Van der Most

Het uitladen wordt op zich al een spektakelstuk. Dankzij de hulp van de firma S4M uit Zwijndrecht moet de klus soepel worden geklaard, waarna de onderdelen weer in elkaar kunnen worden gezet. Na het Ufo-restaurant, het reuzenrad en vele publiekstrekkers in het ondergrondse deel begint het speelparadijs in de voormalige AVR-centrale steeds meer vorm te krijgen. Op een openingsdatum wil hij zich nog niet vastpinnen. ,,We gaan nu eerst bouwen, er is werk zat’’, valt te lezen aan het AD.

Lees ook: Zo houdt topondernemer Hennie van der Most feeling met zijn personeel

De toekomstige toeristische trekpleister moet jaarlijks 200.000 bezoekers trekken

Volgens hem heeft het hele spulletje bij elkaar ooit 220 miljoen euro euro gekost. ,,Er zit een raket bij van 65 meter hoog. Die weegt 100 ton. En een dropshot, waarmee je met een noodvaart omhooggaat. Plus onder andere drie simulatoren, waarbij het lijkt of je in een achtbaan zit’’, legt hij uit. Versleten is de boel allerminst. ,,Het heeft maar anderhalf jaar gedraaid en daarna dertien jaar in kisten gezeten. Je weet niet wat je ziet.’’

De tekst gaat verder onder de foto van een binnenschip met de onderdelen van een attractie.

Attractiepark Rotterdam is het laatste kunstje op dit gebied van de enthousiaste Overijsselse zakenman. De toekomstige toeristische trekpleister moet jaarlijks 200.000 bezoekers gaan trekken. Behalve de grootschalige pretmachines komen er onder andere een restaurant, een schaatsbaan, verschillende parkeergarages en een botsautoparcours. Er is een inpandig haventje waar boten kunnen afmeren, een houten speelschip en een enorme hellingbaan op de oever.

Hennie van de Most

Directeur Most BV

In de rubriek winnaar/verliezer van de Volkskrant van het afgelopen weekend komt Hennie van de Most als beste uit de bus. De kop boven de rubriek zegt veel: ‘Dromen laat hij graag aan anderen over, Van der Most bouwt dromen’.

Vergaderen is niks voor Hennie van der Most - de 71-jarige zakenman begon ooit als krullenjongen in de fabriek en bleef op de lagere school al twee keer zitten. ‘Studeren doet een mens geen goed’, is de slogan van zijn bedrijf Most. ,,Ik weet eigenlijk niks, maar ik ben een goede ondernemer”, zei hij ooit over zichzelf. Van de in 2001 afgebrande Bonte Wever tot Kalkar Wunderland in een voormalige kerncentrale en andere pretparken in Duitsland; Van der Most durft groot te denken. Zijn nieuwste creatie, het Attractiepark in Rotterdam Charlois, moet dit jaar opengaan. Of anders in 2022– de coronacrisis heeft de bouw vertraagd. In gedachten hoort hij de bewonderende ‘oh’s en ‘ah’s al: Van der Most kan dromen immers uittekenen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws