Nieuws Groei

Fans investeren ruim 1 miljoen euro in tandpasta-startup Smyle

De Amsterdamse startup Smyle is marktleider in duurzame en effectieve mondverzorging. Het bedrijf biedt onder meer tandpasta-tabs aan, zonder gebruik te maken van plastic tubes, microplastics en andere chemicaliën. De onderneming heeft de sharefunding succesvol afgerond en zo meer dan 1 miljoen euro groeigeld gegenereerd.

Van onze redactie 2 november 2022

Mensen smyle toothpaste

Smyle is ook te koop bij winkels als Albert Heijn, Jumbo, ETOS, Holland & Barret, Picnic en Ekoplaza. Foto: Smyle

Oprichters Almar Fernhout, Dennis Kamst en Roger Nefkens zijn medio 2020 met Smyle gestart. Ze waren met stomheid geslagen over het gebruik van microplastics in tandpasta en de miljarden plastic tubes die elk jaar in de oceanen en vuilstortplaatsen belanden. Fernhout: ,,Wij waren echt verbijsterd en we wilden aantonen dat dit ook anders kan!”

De ondernemers ontwikkelden tandpasta in tabletvorm; even kauwen, gewoon poetsen en je hebt tandpasta. Nefkens: ,,De tabs zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en verpakt in papieren zakjes, waarmee je een glazen flesje navult. De tabs passen door de brievenbus en worden CO2-neutraal bezorgd door de postbode. Dus niet door een koerier in zijn busje.” De tabs zijn 100 procent vegan en dierproefvrij, zo belooft Smyle.

''Wij zijn enorm dankbaar dat onze community ons steunt en met ons mee op reis gaat! Samen gaan we mondverzorging duurzaam veranderen!''

Dennis Kamst, Smyle

Succesvol sharefunden voor verdere groei

Testen van onder meer het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) tonen aan dat de hoeveelheid vrijgekomen fluoride (F-release) prima is, net als bij de bekende merken tandpasta. Ondertussen is Smyle ook te koop bij winkels als Albert Heijn, Jumbo, ETOS, Holland & Barret, Picnic en Ekoplaza.

Smyle heeft ondertussen een trouwe community opgebouwd, die actief feedback geeft, betrokken is bij productdevelopment en nieuwe ideeën inbrengt. En met die community heeft zij een succesvolle sharefunding-campagne gedraaid op het Broccoli sharefund-platform, waarbij een recordaantal van 1.441 mensen een Smyle-aandeel hebben gekocht. Daarmee heeft Smyle 1.156.660 euro opgehaald, geld waar de startup verder mee kan doorgroeien. Kamst: ,,Wij zijn enorm dankbaar dat onze community ons steunt en met ons mee op reis gaat! Samen gaan we mondverzorging duurzaam veranderen!”

Lees ook: Zo heeft het duurzame tandpastamerk Smyle al 86.000 tubes bespaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws